Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Váltanál 50 éves kor felett...

Váltanál 50 éves kor felett lakásról családi házra?

Figyelt kérdés
Hitelt kellene felvenni rá kb. 10 milliót.

2020. nov. 23. 05:27
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:
67%
Kizárt. Bár még nem vagyok annyi, de anno örültem hogy végre elhúzhattam egy falun lévő kertes családi házból egy modern kis klassz városi lakásba. Azóta már egy másikban lakok a feleségemmel de még csak (rém) álmaimban sem jött fel hogy valaha is családi házba költözzek. Hitelt felvenni meg öngyilkosság lenne.
2020. nov. 23. 08:53
 12/35 anonim ***** válasza:
87%

Én nem vennék fel hitelt.

Ha enélkül tudnék családi házba költözni, akkor igen.

2020. nov. 23. 11:36
 13/35 anonim ***** válasza:
80%

Csak akkor, ha ez lett volna mindig is életem álma!

Megvan az előnye és a hátránya, amit már a válaszolók le is írtak nagyjából. Ez olyan dolog, hogy csakis a te igényeidtől függ. Ismerek olyat, aki semmi pénzért nem költözne családi házba és olyat is, aki nem költözne lakásba.

Bár én még nem vagyok 50, családi házban élek, mostanában annyi dolog összejött, hogy elgondolkodtam mennyivel egyszerűbb lenne egy lakásban. Nem csak a kerti munkák megspórolásával, hanem ami azzal a pénzzel idővel, energiával és stresszel jár, mint egy ház karbantartása. Csőtörés, gázcirkó elromlik, tetőjavítás stb...

2020. nov. 23. 12:42
 14/35 anonim ***** válasza:
100%

13!

A kerti munkát lehet egyszerűsíteni, pl: lefüvesíted az egészet, az udvart meg úgy kell átalakítani, hogy viszonylag gondozás mentes legyen.

Egy lakásban van közös költség ami ismeretségi körömben havi 6-15000/hó közötti összeg, ha te is átlag havi 10000-et félreteszel karbantartásra akkor nem okoz gondot.

Csőtörésnél fizet a biztosító, csak egy lakásba felülről is eláztathatnak.

Az elmúlt 20 évben épült lakások nagyon nagy része felénk külön gázkazánnal vannak ellátva.

A tetőjavítás meg egy olyan dolog, hogy már 20 éve lakok egy házban és eddig egyszer kellett 140000-et rákölteni a tetőre, mert szétvert a dió méretű jég kb 200 cserepet, de biztosító fizetett. Még maradt is belőle.

2020. nov. 23. 14:13
 15/35 anonim ***** válasza:
96%

Ha csak füvet raknál le és néha kiülnél, és a kert amúgy csak egy megoldandó feladat, akkor én nem biztos, hogy vállalnám, főleg, ha a ház felújítandó állapotú.

Ha egy felújított újépítésű házról beszélünk, amúgy is költözni kell a több emeletes lakásból és eddig is heti kétszer jártatok a nyaralóba kertet művelni, mert ez a hobbitok, akkor nyilván megéri.

Ötven évesen szerintem még amúgy bele lehet vágni, ha van rá anyagi fedezet és nem csak azért teszitek, mert mindenki ezt csinálja. Arra érdemes lehet ilyen korban figyelni, hogy orvosi rendelő, bolt és tömegközlekedés legyen a közelben, mert egy húsz-harminc éven belül lehet, hogy nem lesz már jogsitok.

2020. nov. 23. 15:09
 16/35 anonim ***** válasza:
37%

Családi ház:

Normális méretű szobák, parkoló a ház előtt + garázs, műhely, díszkert, kis halastó, konyhakert, gyümölcsfák, pázsit, hinta, homokozó, úszómedence, nagy terasz, ping-pong asztal, tűzrakóhely, grillező, kutya, cica, nyugalom, csend, jó levegő stb...stb...

Lakás:

Bezártság, (idegbeteg, zavaró, hangoskodó, leáztató stb...) szomszédok, csótányok, ágyi poloskák, kipufogógáz amit elnyom a tömény lépcsőházi ételszag meg a dohányzó szomszédok bűze stb...

Parkolóhely nincs, viszont van helyette rengeteg kutyaszar, és ha levegőt akarsz venni ki kell utazni a Normafához...

Olyan nehéz választani a kettő közül.

:)

2020. nov. 23. 15:23
 17/35 anonim ***** válasza:
97%

Csak egyet nem értek, miért az az első gondolata a legtöbb hozzászólónak, hogy kertes ház: falu, disznók, láncfűrész, lakás: panel 10 emelet, bűz, hangzavar. Laktam panelben, több, mint 80 m2-en, csendes, nyugodt házban, hatalmas fás, füves parkkal, szinte semmi áthallás nem volt, de üzletek, iskolák, óvodák, orvosi rendelők a közelben. Most kertes házban lakom, egyik legnagyobb városunknak majdnem a központjában lévő kertvárosában. A kert pihenőkert, fák, bokrok, fű. Hetente egyszer fűnyírás, kb 1 óra az életemből. A környéken sertés nem is tartható, de erre még csirkéje sincs senkinek, csak néhány kutya és macska, többnyire hobbiállatként tartva. A házak teljesen összkomfortosak, fával a környéken legfeljebb kandallót fűtenek. Az utca is csendes, átmenő forgalom szinte alig. Mégis minden van a környéken, iskola, óvoda, üzletek, piac stb.

Szóval szerintem mindkettő lehet élhető. És igen, én belevágnék! Az egyetlen visszatartó erő a hitel lenne, mert én soha nem vásárolok hitelre, de ez az én egyéni véleményem.

2020. nov. 23. 18:38
 18/35 anonim ***** válasza:
95%
16: Ugye tudod, hogy a Normafánál is van lakás?
2020. nov. 23. 19:21
 19/35 anonim ***** válasza:
67%

16: Hátja, nekem se kéne egy ilyen szűkös, vacak szar.

[link]

2020. nov. 23. 19:39
 20/35 anonim ***** válasza:
95%

Egyik ismerősöm 45 éves, a párja 60+ most vettek közösen egy családi házat.

Másik ismerősöm 60+ éves, szintén most vettek új lakást, korábban családi házuk volt. Az ő apja aki 80+ szintén most költözik vidékre, mert neki az tetszik valamiért.

Tény, hogy nem csak a "panellakás" meg "falusi kertesház" létezik.

2020. nov. 23. 20:17
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!