Váltanál 50 éves kor felett lakásról családi házra?
21-es.
Szerintem ha az ember 50 felett nem akar felvenni hitelt, nem meglepő.
Nem kell ahhoz meghalni, hogy olyan helyzetbe kerüljön amikor nem tud fizetni.
A párom fél évig munkanélküli volt.Az én keresetemből éltünk.
Szerencsére nincs hitelünk.
50 felett nehezebb munkát találni.Sajnos ez van.
Nem mindenki úgy gondolkodik, hogy utánam a vízözön.
50 éves vagyok, világéletemben falun, családi házban éltem, de idősebb koromra tervezem,hogy a Budapesten élő gyerekem közelébe (csak a fővárost értem ez alatt) költözöm, társasházba.
A szüleim családi házban élnek, falun. Ha én nem laknék a közelükben fogalmam sincs mi lenne Velük.
Nemrég beszélgettem egy nagyobb városban, családi házban élő egyedülálló nénivel, kb 70 éves. A családja külföldön él, tehát mindent magának kell(ene) megoldania. Ebben 3! ember van a segítségére. Egy férfi a ház körüli munkákban, egy nő a bevásárlásban, és mivel számtalan betegsége van, egy ápoló, aki ugyan dolgozik mellette, de rendezi a vizsgálatait, gyógyszereit.Mindehhez persze nem elég a nyugdíja, bármennyire magas, a gyerekei támogatják. Társasházba vágyik, ahol legalább a férfi kerti munkája elhagyható.
Hitelt sosem vennék fel.Nézzétek meg az ötvenes korosztályt,a tartós munkanélküliség, legtöbb váratlan haláleset,krónikus betegségek, ebben a korban jelentkeznek. Lehet biztosításom, ha ilyen helyzetbe kerülök mit kezd a párom egyedül?
A szomszéd házaspár negyvenes,két tanuló gyerekkel. Ebben az évben a férfi és a nő is tartósan táppénzes állományban volt/van.
Úgy tűnik, hogy a panelprolik lepontozzák azt aki családi házra voksolt.
De itt egy másik kérdező kérdése a panelekről:
https://www.gyakorikerdesek.hu/otthon__egyeb-kerdesek__10811..
Remélem, hogy öregségemre sem kerülök majd olyan megalázó helyzetbe, hogy egy panelben kelljen laknom, a sok proli között.
Ez induló fiataloknak való első lakásnak, akik még keveset keresnek.
Azután amint egyenesbe jönnek, családot már normális helyen alapítanak.
Nekem mindig az jut eszembe a panellakásokról, hogy pont ugyanolyan kinézetűek, mint egy urnafal a temetőben.
59/60 évesen költöztünk társasházból kertes házba.
Házasságom és gyerek után a legjobb döntés volt!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!