Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Váltanál 50 éves kor felett...

Váltanál 50 éves kor felett lakásról családi házra?

Figyelt kérdés
Hitelt kellene felvenni rá kb. 10 milliót.

2020. nov. 23. 05:27
1 2 3 4
 21/35 anonim válasza:
51%
Úgy látom a hitel kapcsán senki nem említett egy tök alap dolgot: 50 felett ha felveszel hitelt és adnak, akor alap hogy hitelfedezeti biztosítást kötünk. Így ha bármi éri az illetőt, tartósan lerokkan, meghal, stb. a biztosító kifizeti a tartozást, nem hárul a gyerekekre.
2020. nov. 23. 20:59
 22/35 anonim ***** válasza:

21-es.

Szerintem ha az ember 50 felett nem akar felvenni hitelt, nem meglepő.

Nem kell ahhoz meghalni, hogy olyan helyzetbe kerüljön amikor nem tud fizetni.

A párom fél évig munkanélküli volt.Az én keresetemből éltünk.

Szerencsére nincs hitelünk.

50 felett nehezebb munkát találni.Sajnos ez van.

Nem mindenki úgy gondolkodik, hogy utánam a vízözön.

2020. nov. 23. 21:34
 23/35 anonim ***** válasza:

50 éves vagyok, világéletemben falun, családi házban éltem, de idősebb koromra tervezem,hogy a Budapesten élő gyerekem közelébe (csak a fővárost értem ez alatt) költözöm, társasházba.

A szüleim családi házban élnek, falun. Ha én nem laknék a közelükben fogalmam sincs mi lenne Velük.

Nemrég beszélgettem egy nagyobb városban, családi házban élő egyedülálló nénivel, kb 70 éves. A családja külföldön él, tehát mindent magának kell(ene) megoldania. Ebben 3! ember van a segítségére. Egy férfi a ház körüli munkákban, egy nő a bevásárlásban, és mivel számtalan betegsége van, egy ápoló, aki ugyan dolgozik mellette, de rendezi a vizsgálatait, gyógyszereit.Mindehhez persze nem elég a nyugdíja, bármennyire magas, a gyerekei támogatják. Társasházba vágyik, ahol legalább a férfi kerti munkája elhagyható.

Hitelt sosem vennék fel.Nézzétek meg az ötvenes korosztályt,a tartós munkanélküliség, legtöbb váratlan haláleset,krónikus betegségek, ebben a korban jelentkeznek. Lehet biztosításom, ha ilyen helyzetbe kerülök mit kezd a párom egyedül?

A szomszéd házaspár negyvenes,két tanuló gyerekkel. Ebben az évben a férfi és a nő is tartósan táppénzes állományban volt/van.

2020. nov. 24. 10:56
 24/35 anonim ***** válasza:
0%

Úgy tűnik, hogy a panelprolik lepontozzák azt aki családi házra voksolt.

De itt egy másik kérdező kérdése a panelekről:

https://www.gyakorikerdesek.hu/otthon__egyeb-kerdesek__10811..

2020. nov. 24. 12:16
 25/35 anonim ***** válasza:
Ez a társasház vagy családi ház, + falu vagy város kérdés mindig megosztja a válaszolókat.
2020. nov. 24. 15:20
 26/35 anonim ***** válasza:
65%
Soha nem késő váltani!
2020. nov. 24. 17:46
 27/35 anonim ***** válasza:
16%

Remélem, hogy öregségemre sem kerülök majd olyan megalázó helyzetbe, hogy egy panelben kelljen laknom, a sok proli között.

Ez induló fiataloknak való első lakásnak, akik még keveset keresnek.

Azután amint egyenesbe jönnek, családot már normális helyen alapítanak.

2020. nov. 25. 10:42
 28/35 anonim ***** válasza:
16%

Nekem mindig az jut eszembe a panellakásokról, hogy pont ugyanolyan kinézetűek, mint egy urnafal a temetőben.

[link]

2020. nov. 25. 11:11
 29/35 anonim ***** válasza:
67%
Én pedig remélem,hogy idős koromra sikerül egy panelba költöznöm. És ettől még nem lesze proli,de ha az leszek,hát legyek. Családtagom lakik egy budai,rendezett,fás környéken lévő panelban. A közelben minden szükséges megtalálható.Na,ott akarok élni!
2020. nov. 25. 18:24
 30/35 kikicsoda ***** válasza:

59/60 évesen költöztünk társasházból kertes házba.

Házasságom és gyerek után a legjobb döntés volt!

2020. dec. 30. 18:57
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!