Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Most érdemes venni, vagy várjunk?

Most érdemes venni, vagy várjunk?

Figyelt kérdés

Van önerőnk egy első lakásra agglomerációban, de nem tudjuk, hogy érdemes-e belevágni.

Nézegetve az ingatlanokat a következőket tudnánk tenni:

Venni kevés hitellel egy lakást. (10 babaváró + 2 - 3 év alatt visszatörlesztjük a banki hitelt), de nincs kert és kell egy plusz kocsi. A lakást fel kell újítani néhány éven belül (külső szigetelés, elekrtomos hálózat csövek, parketta).

Venni egy rossz közlekedésű, felújított ikerházat (10 babaváró + 6 - 8 év alatt visszatörlesztjük a banki hitelt), de kell két plusz kocsi.

Venni egy jó közlekedésű kertes lakást, ami talán jobban tartja az árát ( 10 babaváró + 10 év alatt visszatörlesztjük a banki hitelt, ha minden jól megy, de nem biztos), viszont 10 éven belül falátrakással több szobát kéne csinálni, és felújítani az egészet vagy költözni.

Venni egy jó közlekedésű házat (10 babaváró + 10 év alatt nem törlesztjük vissza és utána kamatot emel a bank, szerintem egy 20 évig biztos fizetjük, mert a magas törlesztő miatt nem tudunk előtörleszteni). Új építèsű, még nem kezdték el építeni, lesznek plusz költségek meg csődbemehet az építtető is. Viszont olyan ház, amit èleted végéig tudsz használni, így mikor a gyerekeink eladják biztos nem fognak bukni rajta.

Csokot nem szeretnénk felvenni. Az összegek kb. nagyságrendiek, nem teljesen pontosak. Szerintetek érdemes belevágni bármelyikbe, vagy megérheti várni jövő évig? Gondolom, hogy az agglomerációban a telkes ingatlanárak nem nagyon fognak lefelé mozdulni, a lakás árakban nem vagyok ennyire biztos. Ti melyiket vennétek, vagy várnâtok, és miért?

2020. okt. 28. 11:13
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
76%
Én vennék! A van-ból mindig tudsz mit csinálni a nincs-ből kevésbé. Most hol laktok?
2020. okt. 28. 11:46
 2/15 A kérdező kommentje:
Nem fizetünk albérleti díjat, csak rezsit, még 2-3 évig.
2020. okt. 28. 11:53
 3/15 A kérdező kommentje:
A kérdés az, hogy várjunk-e tavaszig/nyárig mert leesnek az ingatlanárak agglomerációban kertes házként is. Nyilván venni szeretnénk valamit.
2020. okt. 28. 11:55
 4/15 anonim ***** válasza:
89%
Sztem nem esnek le az árak. Keressetek egyfolytában és ha találtok megfelelőt vegyetek.
2020. okt. 28. 11:56
 5/15 anonim ***** válasza:
78%
Fel menni nem fognak, en varnek.
2020. okt. 28. 12:28
 6/15 anonim ***** válasza:
72%

Ne halgass itt mindenfele ismeretlen valaszta - ostobabbnal is hulyebb valaszok szuletnek - mondenfele hattertudas nelkul.

Miert bizol az ilyen valaszokban egy ekkora hordereju dologban???

SENKI nem tudja megmondani mi lesz!!!

Eszmeletlen nagy rálátás es ismeret kell politikai, gazdasagi oldalon is a dolgokra hogy a BECSLÉS egyaltalan megalapozott legyen.

2020. okt. 28. 13:01
 7/15 A kérdező kommentje:
Csak érdekelt, hogy mások mit gondolnak...
2020. okt. 28. 14:43
 8/15 anonim ***** válasza:
52%

Csak magadra hallgass!

Viszont az agglomerációban elkezdtek emelkedni az árak, mert a vírus hatására igen sokan menekülnek a szar élhetetlen paneljükből aminek jelenleg még ára van.

Társasházat viszont semmiképpen sem vennék!

Kizárólag ÖNÁLLÓ családi házat.

2020. okt. 28. 15:11
 9/15 mindentudó99 ***** válasza:
Önálló kertesház mindenképp. Nem vagyok szakértő de nagy árzuhanás nem igen lesz. Ha találtok olyat ami tetszik vegyétek meg. A lehetőségeket olvasva szeretnétek kertet. Tehát olyat vegyetek amilyet szeretnétek ne kelljen később cserélgeni. Attól hogy most vírus van senki nem kótyavetyéli el az ingatlanát bagóért
2020. okt. 28. 15:29
 10/15 anonim ***** válasza:
Én most vagyok vételben, szintén agglomerációbeli lakás. Nem bántam meg, jó áron van, meg igazából amint megveszem utána pont letojom az árakat, így nem lehet élni. Párom 3 éve spekulál egy örökölt összeggel, ami közben fogy, kenheti a hajára.
2020. okt. 28. 15:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!