Érdemes kivizsgálásra menni vagy még nem? Ha igen, milyen vizsgálat kell? Ha nem, meddig várjunk?
már letelt az egy év.
szerintem igen, most már el kell menni orvoshoz. lehet, hogy minden rendben lesz, de ha meg vmi gond van, az jobb, ha kiderül minél hamarabb.
ezeket kell megcsináltatni:
ultrahang
3. napi és 21. napi hormonsor, d-vitamin szint, pajzsmirigy
(ezekre úgy is nőgyógyász ír ki, ez az első lépés)
érdemes még megnézetni: a férfi oldalt minél hamarabb, mert a többi női nem leányálom, pl petevezetékátjárhatósági
nálunk 2 év után csinálták meg a pct tesztet, ami mindent megmagyaráz, ha okosabb lennék, már egy éve megcsinálttuk volna. ez azt vizsgálja, hogy életben maradnak-e a spermiumok. Én sajnos kinyírom szegényeket :(
az UH ciklus közepefelé a legjobb, neked szerintem 11-11. nap körül, hogy azonnal lássa, van-e érett tüsző.
és hogy mennyi a méhnyálkahártya.
hát elsőkörben ezek. Mielőbbi teherbeesést kívánok :)
utolsó vagyok, nálunk 2 éve nem jön a baba.
kihagytam a terheléses inzulisos tesztet, azt is meg kellene csináltatni.
Én sperma vizsgálattal kezdenénk, aztán ha ott minden rendben, érdemes kérni egy 3. és 21. napi hormonsort. De gondolom úgyis felkeresel egy nőgyógyászt, vagy meddőségi szakembert, aki tájékoztat a protokollról.
Sok sikert és kívánom, hogy mielőbb összejöjjön! :)
Én fél éve hagytam abba a fogamzásgátlót és három hónapja próbálkozunk.
Sajnos nálam probléma van, mert előző hónapban is hosszabb volt a ciklus, most meg egyáltalán nem jön meg (37. napon vagyok) sajnos a teszt is negatív.
3 hét múlva megyek orvoshoz és először a mensit hozzuk meg, utána meglátjuk mi lehet a baj.
Nem akarom halogatni, ha baj van inkább derüljön ki és kezeljük. Pár vizsgálat még nem ártott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!