Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Belterületi ingatlan, a...

Belterületi ingatlan, a megnevezése "kivett beépítetlen terület". Lehet rá építeni családi házat?

Figyelt kérdés

Rokonom árulja az ingatlanát, szeretném megvenni de az aktuális tulajdoni lapon szerepel a kifejezés, nem tudom mit jelenthet. Rokonom sem tudja mi lehet ez, sosem volt rajta semmi. A földhivatalt megkérdeztem de elkergettek, mert hogy tudok-e rá építkezni az építésügyi hatósági kérdés. Építésügyet is megkérdeztem levélben de teljesen másra válaszoltak. Neten próbáltam rákeresni de nem lettem okosabb.

Nem akarom ezeket a lehetetlen köröket újra és újra lefutni, hátha itt tudja valaki...

2020. okt. 5. 17:54
 1/9 A kérdező kommentje:
falusias lakóterületen fekszik
2020. okt. 5. 18:30
 2/9 anonim ***** válasza:

Tehát zártkerti ingatlan, amit művelésből kivettek?

Belterület v. külterület??? Ez sem lényegtelen!

2020. okt. 5. 19:19
 3/9 anonim ***** válasza:

Óvatosan járd körbe, mert adott esetben nem építhetsz rá bármekkorát, vagy nem kaphatsz rá hitelt, esetleg CSOK-ot sem.... És lehet még pár korlátozó körülmény a régi zártkertek beépíthetőségével kapcsolatosan.

Csodálom, hogy a helyi építési osztály hülyeséget válaszolt. Eleve meg kellett volna mondaniuk az övezeti besorolást, ami egyből nyilvánvalóvá teszi, hogy hány %-os beépítés lehetséges. a HÉSZ nincs fent a neten, az önkormányzat weboldalán??? Abban is benne kéne legyen!

2020. okt. 5. 19:22
 4/9 anonim ***** válasza:
Az illetékkedvezmény szempontjából sem érdektelen kideríteni a részleteket!
2020. okt. 5. 19:39
 5/9 anonim ***** válasza:

Ez egy jó cikk!

[link]

2020. okt. 5. 19:40
 6/9 A kérdező kommentje:

Belterület, de ezt a kérdésben leírtam.

A zártkert meg hogy jön ide?

2020. okt. 5. 20:55
 7/9 A kérdező kommentje:

"meg kellett volna mondaniuk az övezeti besorolást"

falusias lakóterületen fekszik

Lf

30% beépíthetőség.

De nem ez a kérdés...

2020. okt. 5. 20:56
 8/9 anonim ***** válasza:

Kivett, beépítetlen terület.

Csak erre tudsz építkezni. Szóval igen, tudsz.

2020. okt. 6. 09:34
 9/9 anonim ***** válasza:
7: de hát ha ott van az övezet + a beépítési %, akkor mi nem világos??
2020. okt. 6. 10:06

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!