Mivel jobb egy tégla társasház egy panelnél?
Lakásvásárlás előtt állva azt tapasztaljuk, hogy meglepően nagy az árkülönbség a panel és tégla lakások között. És nem csak a tízemeletes soklakásos panelek olcsóbbak. Miért van ekkora különbség? Valóban jobbak, annyival jobbak a téglalakások, hogy érdemes több millióval többet kiadni értük? Egész pontosan miben rejlik ez a nagy különbség? Vagy inkább csak presztízskérdés lenne?
Ti melyiket ajánlanátok?
Nekem azért nem tetszik a panel, mert ugye már elvileg bontani kellene őket.
Egy téglaház tartósabb.
A panel mindig olcsóbb volt, régebben jóval olcsóbb volt mint most.
A belvárosban nemigen vannak panelek, azok inkább a peremen vannak.
#1: Kérdés, hogy ez így van-e egy jól karbantartott panelnál is, vagy ez inkább csak egy legenda.
#2: Igen tudom, hogy a belvárosban nincs panel, de egy külvárosi tégla is jóval drágább egy külvárosi panelnál.
Ujpest 3 perc a m3 metro
Belvárosban a legjobb a panel
20 évig éltem társasházban még azt is hallom a fingik a szomszéd felettem az udvaron a másodikon a kulcsok csörgését. A tégla nem jo szigetelő anyag
Plusz nem lehet csövet cserélni meghibásodáskor ha vsak a lakoközösség meg nem szavazza meg mindig van aki nem fizeti a közös ktsget évek ota de beleszol mindenbe. És persze a gázkonvektorok elég veszélyesek java részében ez van.
Szal a panel a legcsöndesebb és nyugodtabb s kényelmesebb dolog amiért áldom a nem létező istent is.
Jobb a klímája, jobb a hőszígetelése, 130 éve még tudtak építkezni.
a belmagassága akár duplája is lehet a panelénak.
Télen meleg, nyáron hűvös.
Rezsije negyede is lehet a panelénak.
Fűtése is más, panelban nem tudsz leválni a távfűtésről, ami baromi drága.
Egy palotaépület azért szebb is, hangulatosabb is, mint egy betonkocka.
Gyönyörű építészeti díszelemek is vannak rajta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!