Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Elvben tényleg meg lehetne...

Elvben tényleg meg lehetne ezt csinálni (többi lenn)?

Figyelt kérdés
Ha, tegyük fel lenne egy lakásom egy relatívan kicsi, 6-8 lakásos társasházban, és meg tudnám vásárolni a többi lakásokat és létrehozni egy Airbnb hotelt? Ha jól tudom, ha ott lakok akkor legális 90 napig. Vagy esetleg hosszabb távon kiadni őket. (Persze csak elméleti szinten)

2020. szept. 19. 20:33
 1/7 anonim ***** válasza:
72%

Elvben igen, a gyakorlatban csak a fogyatékos invesztál most az Airbnb-be.

Az más, ha van egy nyaralód valami szezonálisan frekventált helyen és szezonban folyamatosan tudod nyomatni 90 napig, akkor megéri, mert ott tovább már nem is érdemes és megszeded magad egész évre.

2020. szept. 19. 20:43
 2/7 A kérdező kommentje:
Én elvben beszéltem és a covid utáni időről. Illetve hogy legális-e egy airbnb hotel ha én is ott lakok, és meg lehet-e szerezni a szomszédok lakásait ha van pénze az illetőnek?
2020. szept. 19. 21:01
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
A szomszéd lakását akkor tudod megvenni, ha el akarja adni. Nem kényszerítheted rá.
2020. szept. 20. 07:31
 4/7 A kérdező kommentje:
Nyilván, de ezért van ott az elvben szó! Például az én társasházamban 3 lakásban is kilencvenesek laknak, akik morbid, de hamarosan kihalnak, így egy leleményes vállalkozó simán megvehetné őket és többségi tulaj lenne a házban.
2020. szept. 20. 12:41
 5/7 anonim ***** válasza:
Igen, elvben lehetséges. Az, hogy megérné-e már erősen kétséges.
2020. szept. 22. 12:17
 6/7 anonim ***** válasza:

Attól még, hogy kihal egy 90 éves valahonnan, attól még nem biztos, hogy olcsón megkapod a lakását.

Vannak örökösei, akik nem lesznek hülyék piaci ár alatt neked adni, de az is lehet, hogy valaki a családból beköltözik.

Elvben is és gyakorlatban is.

2020. szept. 22. 12:21
 7/7 anonim válasza:
Onnantól hogy az egész társasház "AirBnB hotellé" avanzsál, már nem a társasházi szabályok hanem a vendéglátóipari törvények vonatkoznak rá, lásd szálloda és szálláshelykiadókra vonatkozó szabályozások.
2020. szept. 23. 11:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!