Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Egy átlag magyar hol szeretne...

Egy átlag magyar hol szeretne élni Magyarországon ha a pénz nem számítana?

Figyelt kérdés
2020. szept. 11. 07:33
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
96%
Hatalmas erdő közepén, az erdő lekerítve!
2020. szept. 11. 09:55
 12/24 anonim ***** válasza:
96%
Én Budapest XII kerület Németvölgy egy csendes utcájában családi házban.
2020. szept. 11. 10:13
 13/24 mindentudó99 ***** válasza:
96%
Vennék egy halastavat erdővel.
2020. szept. 11. 10:23
 14/24 anonim ***** válasza:
72%

Nem tudom, hová számítok, de én nagyvárosban egy jó nagy tanyán, ahol halló- és látótávolságon kívül vannak a szomszédok, de mivel város, ezért minden elérhető.

Szóval ebből következik, hogy ilyen sajnos nincs.

2020. szept. 11. 10:30
 15/24 anonim ***** válasza:
79%

Én semmi esetre sem nagyvárosban, esetleg kisebb vidéki város, vagy falu peremterületén, egy nagy telken, közel a természethez!

Eszembe sem jutna tömegek közé menni, szívni a büdös kipufogógázokat, hallgatni a közlekedési zajokat, és hogy elöször utazni kell ahhhoz, hogy a természetbe ki tudjak jutni, vagy ott is - ami közelebb van - ott is egy csomó bunkó ember közt legyek.

2020. szept. 11. 10:55
 16/24 anonim ***** válasza:
93%
Valami nyugis budai kerületben élnék egy közepesen jó, de azért nem elit részen családi állapotomnak megfelelő helyen (most pl gyerekek miatt egy 2 szintes kb 120 nm-es kis kertes ház lenne ideális a 3. kerületben).
2020. szept. 11. 11:01
 17/24 A kérdező kommentje:
Na látom kellett ide egy felvilágosító , köszönöm neki, utána beindult a motorotok.
2020. szept. 11. 11:04
 18/24 A kérdező kommentje:
A 9-ES válaszadónak köszönöm az ügyvédi munkát
2020. szept. 11. 11:05
 19/24 anonim ***** válasza:
60%
Szívesen :)
2020. szept. 11. 11:26
 20/24 anonim ***** válasza:
93%

15-ös, de ez még mindig az, aminél a pénz nem lehet akadály! Én kisváros külterületén, de a várostól kb. 3 percre vettem relatíve nagy telket, egy pici házzal, mindezt 4 évvel ezelőtt 1M-ért, most reálisan 4M az ára.

Ha úgy volnék vele, hogy elférek 20+25m2-en, akkor ez a történet, amit te szeretnél megvalósult 1 millió forintból! A természet itt olyannyira közeli, hogy az őzek pár méteres közelségbe jönnek hozzám úgy, hogy amíg fel nem állok a teraszon az asztaltól, addig rám sem hederítenek, a mezei nyulak meg van, hogy reggel a teraszon ülnek.

Szóval ez nem a pénz kérdése, úgy gondolom. Az, hogy ott hogyan(!) az a pénz kérdése az esetedben, mert a felállított igényedhez különösebben nem szükséges nagy vagyon! Az országban nyilván van számos olyan település pontosabban azok bizonyos "pontjai"/részei, ahol már a pénz kérdése az is, hogy egyáltalán ott egy kis dombra leülhetsz.

Ami még a pénzen múlik az az időd! A szabad időd, amit kiválthatsz vele és amit felhasználhatsz arra, ahogy élnél legszívesebben. Ugyanakkor a pénzen kívül az igények minimalizálásával is lehet szabadidőt kiváltani!

Szóval én az előző hozzászólásommal sem értetlenkedni akartam, arra akartam felhívni a figyelmet, hogy sok esetben a pénzhiánnyal magyarázunk olyan kielégítetlen igényeket a lakókörnyezetünk tekintetében(!), amik valójában nem a pénz függvénye.

Azaz ha irdatlan sok pénzem lenne:

1. a telekhez vezető földes útból olyan sztráda lenne, hogy oda járnának tanulni a magyar közútépítők hogyan kell azt csinálni (mert volna mit tanulni)!

2. kiépítenék közvilágítást napelemes lámpákból (ha magánterületre kerül, akkor megtehetem, csak kell a tulajdonos engedélye, de hát egyértelmű, hogy örülne a dolognak)

3. a házat nyilvánvalóan elbontanám és a helyére építenék egy nagyobb házat, (90m2 alapterületűre van lehetőség, ezt ki is használnám, de ennél nagyobbra amúgy sem lenne igényem. mert igény! a szükséghez elég a 45m2)

4. fúratnék kutat

5. passzív ház jellegű ház épülne, hőszivattyúval, napelemmel, (mert nem számít, hogy megtérül-e!)

6. a mellettem lévő telket is megvenném (mondjuk azt most is megtehetném, de lényegtelen), ide építenék egy megengedhető nagyságú tavat. Sőt egy, az utcában lévő másik telket is megvenném (ez 4000m2), ebből "közterületet" alakítanék ki. Egyre többen laknak itt, lenne belőle egy park, játszótér, sütögetőhellyel, grillel, kemencével, amit mindenki használhat.

7. építenék egy "pálinkafőzdét" magamnak, 100L-es főzővel beérem, azaz ehhez még nem kellene engedély, (jelenleg is van főzőm, de kicsi, 30L-es), a főzőhelyiség viszont minden kényelmi szempontnak megfelelne, magas, járólap, csempe, összefolyó a könnyű tisztán tartásért, elvezető a cefremosléknak stb. stb. nem kellene vödrözni. :D

8. ásnék egy nagyobb pincét, mert a jelenlegi eléggé kicsi, a 20m2-es korlátot azért kihasználnám!

9. valszeg építenék egy medencét, mert miért ne, vennék egy "székely jakuzzi-t" szóval fűthető fürdődézsát.

10. ültetnék szőlőt, mert volna időm a művelésére, hisz pénz van, munkára nincs szükség, nem görcsölnék azon, hogy mibe fektessem a pénzem, hogy legyen állandó bevétel. Nem fektetnék be, ha több milliárdom lenne, nem jachtoznám el a lóvét és nem is szívnám föl az orromba, és ha rajtam múlna a kur--ák is éhen halnának, szóval eltudnék lenni belőle életem végéig befektetések nélkül.

11. nem zárom ki az állattartást sem

Mindent összevetve azért elfoglaltságot találnék, nem süppednék bele az unalomba. De hát ez a hogyan! Nem a hol! A hol az megvan, és a tulajdonomban van.

2020. szept. 12. 09:05
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!