Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Az korrekt, hogy ingatlan...

Az korrekt, hogy ingatlan adásvételi szerződésbe a vevő ügyvédje nem hajlandó beleírni az ingatlan -általunk felsorolt- hibáit, mert akkor a bank nem ad CSOK-ok a vevőnek?

Figyelt kérdés

2020. aug. 20. 23:48
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
85%
Akkor lesz majd másik. Beleiratnam, ki tudja lehet hogy később még perel. Ne menj bele. A másik hogy miért irat többet? Érdekes..
2020. aug. 21. 14:10
 12/16 anonim ***** válasza:
85%
Ilyen nincs hogy nem hajlandó, akkor keressenek más balekot ne te legyél az.
2020. aug. 21. 14:13
 13/16 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

"Lehet, hogy tényleg az lenne a jó megoldás, ha ezt külön lepapíroznátok, amit ők majd nem csatolnak a CSOK-kérelemhez, onnantól az ő saruk."

Az ügyvédünknél érdeklődünk, hogy ennek milyen lehetőségei vannak. Az ingatlantól egyébként már szabadulnánk, sajnos nem jön gyakran vevő.

A konkrét kérdésem arra irányult, hogy valaki aki esetleg jártas annyira a CSOK témában, hogy megerősítse/cáfolja, hogy a felsorolt hibák valóban kizáró okok lehetnek a CSOK-hoz.

Azért nem olyan gáz a ház állapota, mint pl amiket itt sorolnak: [link]

2020. aug. 21. 15:44
 14/16 anonim ***** válasza:
86%

Miért aggódsz ezen?

Valószínűleg az ügyvédjüknek igaza van.

Írtok egy papírt az ügyvéd előtt a hibákról, az ügyvéd lepecsételi, azt jónapot!

Nem kell ezt túlpörögni.

2020. aug. 21. 16:11
 15/16 anonim ***** válasza:
60%
Én ragaszkodnék hozzá, hogy írják bele. Az egy dolog, hogy a "megtekintett állapotban" alá sok mindent el lehet sütni. A tetőt, a fűtést, a szigetelést. De a pince vizesedés pont olyan dolog, amiért lehet fél év múlva hőzöngeni, a megszüntetése meg nem két fillér. Ha az ügyvéded is egyetért, hogy külön papírt írtok, akkor rendben lehet, de én ragaszkodnék hozzá a helyedben, hogy legyen valami ellenjegyzett, hivatalos dokumentum, hogy tud a vevő ezekről.
2020. aug. 21. 17:31
 16/16 anonim ***** válasza:
85%

Én ha eladok egy házat csináltatni fogok statikussal egy szakvéleményt, amit mellékletként csatoltatok az adásvételihez. Ez utoljára nekem 2 éve 60000+ áfába került, viszont megnyugtató, ha egy szakember hivatalos jegyzőkönyvvel bevéd engem mint eladót. Mert egy későbbi per esetén, egy építészmérnök véleményét nem valószínű, hogy figyelmen kívül hagyják. Laikusként én megbíztam egy szakembert, hogy véleményezze a házat, a jegyzőkönyvet pedig az eladónak tudomásul kell vennie, és a benne leírtakat pedig elfogadnia. Persze hívhat egy másik statikust is ha nem bízna abban akit én hívok, de ők is ugyan úgy perelhetővé válnak kétes esetekbe, és nem hinném, hogy néhány 10000 ft-ért cserébe kockáztatnának.

Manapság egy ház/lakás értékéhez képest 76000 ft jelentéktelen összeg.

2020. aug. 21. 21:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!