Milyen veszélyei lehetnek annak ha ingatlan adás-vételi szerződésbe kevesebb összeget akar írni a vevő?
A kozjegyzonel akar kevesebb dijat fizetni, mas elonye/hatranya nincs.
En is igy vettem hazat.
Ilyet eddig az eladó oldaláról hallottam, ha nem telt még el az idő a vásárlás és az eladás között ((SzJA)
Hogy a vevőnek ebben mi az érdeke - különösen hitelnél - az nem világos előttem. Ha az illeték miatt csinálja, azok nem hülyék, pontosan tudják, hogy hol, mi, mennyi.
Én a helyedben nem mennék bele!
Nem a testvéred, nem a szerelmed, vagy a jó barátod, egy ezredik idegen, miért kellene vele zavaros dolgokba keveredni?
Csak emiatt nem vinnék ügyvédet, mert akkor azt meg neked kell fizetni. Szerintem ezt úgy lehet, hogy kifizeti nektek készpénzben azt a részt, amennyivel kevesebbet akar fizetni, az adásvételibe pedig a kisebb összeget írjátok. Bár ez is rizikós, mert mi van ha pl hamis pénzt ad.
#4: Az illeték miatt lehet értelme. Ha pl egy 40 milliós házat hivatalosan 35 millióért adnak, akkor máris spórol 200 ezret. Az pedig még nem annyira szembetűnő a NAV-nak sem. Viszont én sem mennék bele ilyen ügyletbe.
De miért akarsz ebbe belemenni?
Rizikó csak a te oldaladon van, miért "jótékonykodsz"?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!