Szerintem lehet megbánjátok, mivel ha a hitel törlesztője ugyanannyi lesz mint most az albi. De ha olyan a futamidő, akkor lehet még az unokád is fizetni fogja.
Ha már most hitelt veszel fel, akkor hozzá építeni nem nagyon fogsz tudni.
Lehet maradni kéne albiba, gyűjteni, majd venni egy saját házat, ami nem közös a bankkal.
Nyilván egyén/család függő.
Ha azt nézzük, hogy sokan 20-as éveik közepéig élnek kollégiumban 3-4 fővel vagy 30+ évesen albérletben lakótárssal akkor el lehet férni.
Ez gyakorlatilag egy 4 szobás panel mérete. Nyilván nem egyszerű, de jó családi közeggel lehet élhető. Családi házzal még ott az udvar is, ami azért nagy előny, főleg gyerekkorban.
Az tény, hogy ha lehet akkor én is úgy számolnék, hogy szoba/fő + nappali.
14-es: ez ugyan elvileg igaz, de a kollégiumokat senki nem tartja jó, kényelmes életmódnak, csak szükségmegoldásnak pár évre.
És hiába jó a családi közeg, legkésöbb kamaszkorban a gyerekeknek igény van saját szobára, ahol a barátaikkal tudnak lenni, mások jelenléte nélkül!
Mi regen 110m2-en eltunk 5en. Mikor megnosultem akkor kb 70-75 m2-es lakast bereltunk es mi is olyan helyzetben voltunk mint a kerdezo, alberlet helyett inkabb sajat hazat akartuk fizetni. A hazunk kb 85m2. 2 embernek idealis, meg egy gyerek is elfer de ha 2 gyerekunk lenne akkor mar szukos lenne.
Kezdesnek viszont jo. Kesobb lehet boviteni vagy venni masikat.
70m2 eleg keves 5 embernek. Ha van kulon szoba a gyerekeknek, legalabb egy hogy lanyonak, fiuknak es a szulokonek akkor kell 3 szoba. Ha van harom szoba akkor gondolom a konyha es az etkezo nagyon kicsi, nappali meg nincs is.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!