Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » 5 tagú család 70m² jó beosztás...

5 tagú család 70m² jó beosztású házban elférhet?

Figyelt kérdés

2020. aug. 5. 19:16
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
90%

Átmenetileg persze, okés egy ekkora lakás, csak nem lesz kényelmes. Ha kicsik a gyerekek, akkor még okés. Mivel úgy akár egy 2 hálószobás ház is okés lehet, mivel a kicsik még megférnek egymás mellett, és akkor egyik szoba a tiétek, másik a gyerekeké. Mert ugye egy 70 m2-es házban 4 hálószobára esély sincs, nem éri meg, mert végül csak pár m2-es lyukakat kapnál.

Szóval szerintem ha egy amerikai konyhás nappalis, 2 hálószobás, 1 fürdőszobás házról van szó, akkor az nem nézne ki olyan szűknek, hiába csak 70 m2. Egy 25 m2-es amerikai konyha nappali, két 20 m2-es hálószoba, 5 m2-es fürdőszoba. Átmenetileg egy ilyen oké lenne. De csak akkor, ha kisebbek a gyerekek. Ha már nagyok, akkor ez nem nagyon fog működni, a hálószobák és az egy fürdőszoba miatt sem.

2020. aug. 8. 10:31
 22/26 anonim ***** válasza:
100%
Én ekkora lakásában nőttem fel a két testvéremmel együtt. 1 + 3 fél szobás volt a lakás. A félszobák voltak a gyerek szobák, az egész szoba volt a nappali + háló (abban az időkben a lakótelepen ez általános jelenség voltl. A nyolcvanas évek elején épült a ház amiben volt ez a lakás, akkor 70nm nagynak számított. Nem beszélve arról, hogy a lakáshoz tartozott egy 8nm-es loggia. Egyedül a konyha és étkező méretével volt gond. Előbbi inkább csak főzőfülke volt (volt ablak), utóbbi mérete pedig nem igazán volt alkalmas nagyobb vendégsereg fogadására. Én szerettem ott lakni, a szüleim a mai napig ott laknak.
2020. aug. 9. 09:58
 23/26 anonim ***** válasza:
100%

84 m2-es 2+2 félszobás lakásban nőttünk fel, 2 felnőtt + 4 gyerek. Persze lehetne egy lakás mindig nagyobb, kényelmesebb, de ez volt, elég volt. Szerintem nagyon függ a lakás elrendezésétől, hogy mennyire lesz élhető.

A hitel felvétel meg lehet, hogy nagyon csábító, de nagyon át kell gondolni. Több évtizedes távlatban kiszámíthatatlan, hogy milyen lesz a törlesztő részlet. Most nagyon alacsony a jegybanki alapkamat, de nézegess grafikonokat, hogy hogyan változott a múltban. A hitelkamatok kb. követik ennek az ingadozását. Vannak törlesztő részlet kalkulátorok a neten, ahol be tudsz írni hitel kamatot. Érdemes eljátszadozni vele, és könnyen látható, hogy nem kell hozzá sok, hogy DUPLÁJÁRA nőjjön a törlesztő! Igen, a forint hitel is kockázatos, de ezt a bankok nem fogják hangoztatni. És hidd el, nem fogja őket érdekelni, ha nem tudtok fizetni, és hogy 3 gyerekkel vagytok. Netalán egy esetleges átmeneti munkanélküliség se fogja meghatni őket. Ne centizzétek ki a törlesztő összegét, és legyen legalább fél évi tartalékotok. Enélkül jobb, ha bele se vágtok egy hitel felvételbe, mert úgy sokszorosa a kockázat.

2020. aug. 24. 21:17
 24/26 anonim ***** válasza:
Utolsó, manapság vannak fix hitelek is. Ez azt jelenti, hogy meghatározott ideig, akár végig nem nyúlhatnak a bankok a törlesztőhöz, akármennyi is a jegybanki alapkamat. Ezek a hitelek pár ezer forinttal drágábbak havi szinten, de ha beüt egy válság, nagyon örülhet neki az ember, hogy ezt választotta... Okosan kell ezt csinálni, és akkor nem lesz gond. Abban pedig teljesen igazad van, hogy törlesztőt nem kicentizni, és legyen bőven tartalék.
2020. aug. 24. 21:21
 25/26 anonim ***** válasza:
#24 Egy 30 éves futamidejű hitelnél nem sokra megy az ember 5-10 éves kamatperiódussal. Max nem 2, hanem 5-10 év múlva ugrik majd nagyot a törlesztő. Ez benne van a pakliban, és jó, ha nem éri az embert váratlanul.
2020. aug. 24. 22:03
 26/26 A kérdező kommentje:
Mi is végig fix, jegybanki alapkamattol fuggetlen forint alapú havi törlesztős hitelt vennenk fel csakis, megha ez drágább is.
2020. aug. 26. 17:24
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!