Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Kevés hitellel ház kompromissz...

Kevés hitellel ház kompromisszumokkal, vagy pedig sok hitellel a k.-mentes ház?

Figyelt kérdés

Ha kevés hitelt veszünk fel, akkor csak olyan házat tudnánk venni, amihez hozzá kéne nyúlni, közepes állapotú. Mivel mi egyáltalán nem tudunk a szobafestésen kívül semmit sem egyedül megcsinálni, elég drága és stresszes lenne, ha mindenhez szakembert hívnánk. Ezért inkább racionálisabb döntésnek tűnik több hitelt felvenni, és akkor egy elég jó állapotú, felújított házat venni. (Kb 15 millió forinttal többe kerülne)

Ti mit tanácsoltok?

A szavazás mellett örömmel fogadok válaszokat is :)

Köszi :)

ma 15:24
 1/4 A kérdező kommentje:
Upsz, lemaradt a szavazás :D
ma 15:25
 2/4 anonim ***** válasza:

Sok hitelt vettem fel, újat építettem, és nem bántam meg.

Előző házamat újjítgattam folyamatosan, soha többet! Mire körbe érsz kezdheted előről. Az újba beköltözöl és kész, csak élvezed.

Még egyet építek az biztos, max 20 év múlva. Nem újjítgatom az újjat. Majd szórakozik vele az aki megveszi.

Viszont hagyd ki a generál kivitelezőt, inkább fizess egy jó építészt. Lehet elkér a teljes levezetésért 2-3 milliót, de a kivitelező haszna a zsebedben marad. A jelenlegit kivitelező építette. Nagyjából 15% árréssel dolgozott, ami átlagos.

80 millás költségvetésnél 12 millió, 60 esetében 9! Tehet nagyot nyersz vele.

ma 16:11
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Felújítandót akkor vennék, ha megvan a pénz a teljes felújítására, tehát ugyanúgy több pénz kell hozzá, mint egy olyanhoz, amivel már nem kell foglalkozni. Vagyis a kérdés, hogy mennyibe kerül az, amihez nem kell hozzányúlni és az igényeiteknek megfelel és mennyibe kerül a felújítandó komplett felújítással együtt.

Abba sosem mennék bele, hogy majd folyamatában újítgatjuk. Nem nekem való, utálnám, hogy sosincs vége. Vannak barátaink, akik ilyet vettek és nem értették mi miért voltunk hajlandók ennyit kiadni egy házért, amibe csak bőröndöt kellett behúzni... 2 éve laknak ott, már most többet ráköltöttek, mint mi anno a komplett készre és még nincs vége.

ma 16:16
 4/4 anonim ***** válasza:

Ha belefér és tudjátok fizetni a magasabb törlesztőt, akkor biztosan a felújítottat választanám. A másik opciónál még lehet évekig szívtok, nem kéne a felesleges stressz, kosz és egyebek. Ráadásul a végén lehet drágábbra is jönne ki.

Felújítandót csak úgy vennék, ha meglenne a pénz egyszerre mindent megcsinálni és még költözés előtt kész lenne. De ezt is csak akkor vállalnám be, ha jó környéken van, jó az alap és szeretném minél inkább személyre szabni, saját ízlés alapján kiválasztani a burkolatokat stb. De ha lenne felújítva olyan, ami minden szempontunknak megfelel, akkor még mindig inkább azt választanám.

ma 19:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!