Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Tényleg lehet mindent hallani...

Tényleg lehet mindent hallani egy panel lakásban?Tehát például hogy a szomszéd mit csinál ?

Figyelt kérdés

Még soha nem laktam panel lakásban max vendégségben voltam valakinél valahol egyértelműen tényleg hallottam sok mindent ( akár egy nyikorgó ajtó nyitást is a szomszédnál, máshol meg kb semmit ). Mitől függ hogy egyes panelekben nagyon áthallatszik minden máshol meg teljesen jó a szigetelés ? Fal vastagság ?

Lehet hogy a jövőben majd én is vennék panel lakást, csak szeretném tudni hogy mire kell oda figyelni mit kell megnézni, létezik e olyan csendes panel lakás mint egy tégla lakás.

2020. jún. 12. 09:29
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:
100%
Én utoljára 30 éve laktam panelban, de akkoriban még nagyon gyatra hangszigeteléssel bírtak a panelok. A szomszédnak még a gondolatait is hallottam.
2020. jún. 13. 14:34
 22/23 anonim ***** válasza:
100%

azért ezek nagyon erős túlzások..

nálam bolond szomszédok vannak, üvöltött náluk a tv éveken át amíg élt az egyik családtagjuk, és pont a válaszfalnál volt, azt átlehetett hallani, de kb 70es hangerőn hallgatta, mert süket volt az öreg, régi crt tv vagy minek hívták azokat.

Ezeket téglában ugyan úgy áthallod, annyi hogy ott talán! kicsit normálisabb a lakóközösség. De nehogy az hidd, hogy 10es vagy 8as válaszfalak sokat felfognak majd a zajból :)

Ezek sajnos az összes társasház jellemzői, magyarországon nincs lakóközösségi kultúra sok helyen, ha ilyet fogsz ki, ha panel - ha tégla, megszívtad.

2020. jún. 13. 14:49
 23/23 anonim ***** válasza:
100%

'86-ban épült, 10 emeletes panelban lakom, ezek nagyon jó szigeteléssel készültek.

Néha hallom a szomszédot, de nem zavaró. Este már a normálisabbja figyel arra, hogy ne zajongjon. A nem normális meg 20 m szigetelésen is áthallatszik.

2020. szept. 29. 16:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!