Tényleg lehet mindent hallani egy panel lakásban?Tehát például hogy a szomszéd mit csinál ?
Még soha nem laktam panel lakásban max vendégségben voltam valakinél valahol egyértelműen tényleg hallottam sok mindent ( akár egy nyikorgó ajtó nyitást is a szomszédnál, máshol meg kb semmit ). Mitől függ hogy egyes panelekben nagyon áthallatszik minden máshol meg teljesen jó a szigetelés ? Fal vastagság ?
Lehet hogy a jövőben majd én is vennék panel lakást, csak szeretném tudni hogy mire kell oda figyelni mit kell megnézni, létezik e olyan csendes panel lakás mint egy tégla lakás.
Szerintem ez az épülettől is függ. Én laktam panelban, legfelső emeleten, kétoldalt voltak szomszédok, de soha nem hallottam semmit. A ház nem volt szigetelve.
Téglaházban is laktam. Ott a WC-ben lehetett csak hallani mindent, de annyira, hogy tisztán értettem, mit beszélnek a felső lakók. A lakás többi részén nem jött át a hang.
Van olyan ismerősöm, aki téglaházban lakik és hangszigetelést kellett csináltatnia, mert mindent hallott.
Figyelni a lakóközösségre? Ezt hogyan oldod meg ? Becsengetsz mindenkihez a környéken ? :D Nyilván egy ingatlanos meg fűt fát leígérhet illetve a korábbi tulaj is hazudhat, akár ilyen okokból is költözhet. Amikor meg meglátogatod akkor meg éppen lehet minden rendben van. Szerintem ez csak akkor derül ki amikor már ott vagy napokat.
Igen az igaz hogy egy ugrálást/trappolást, hatalmas szex nyögésekét, kloffolást minden lakásban fogsz áthallani, de egy nyikorgó ajtót, nem trappoló járást és meg egy kicsit hangosabb beszédet és a TV-t nem kéne.
Miért akarsz panellakást venni Kérdező? Semmivel nem olcsóbb(még) mint egy tégla.
A panelben 100-ból 1-ben nem hallod a szomszédokat, a téglában 100-ból 1-ben hallod.
A panelben a II-on hallod az V.emeletit, a téglában legfeljebb a közvetlen szomszédodat, ha olyanok és nincs szerencséd.
" a téglában 100-ból 1-ben hallod "
azért ez nagyon ferdítés. A tégla nem csak az új építésű, vagy régebbi 50cm válaszfalas lakásokat jelenti. Vannak olyan tégla lakások ahol 8as válaszfal van.
Bocs' hogy nagy általánosságban írtam és nem mentem végig az összes létező variánson!
Azért egyszerűbb egy téglalakást és az azt környező lakásokat lekáderezni, mint egy 500 fős panelt.
Kérdező!
Akkor, hogy a 8-as is megnyugodjon, ne vegyél olyan téglalakást, ahol 8-as válaszfal van!:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!