Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Tényleg lehet mindent hallani...

Tényleg lehet mindent hallani egy panel lakásban?Tehát például hogy a szomszéd mit csinál ?

Figyelt kérdés

Még soha nem laktam panel lakásban max vendégségben voltam valakinél valahol egyértelműen tényleg hallottam sok mindent ( akár egy nyikorgó ajtó nyitást is a szomszédnál, máshol meg kb semmit ). Mitől függ hogy egyes panelekben nagyon áthallatszik minden máshol meg teljesen jó a szigetelés ? Fal vastagság ?

Lehet hogy a jövőben majd én is vennék panel lakást, csak szeretném tudni hogy mire kell oda figyelni mit kell megnézni, létezik e olyan csendes panel lakás mint egy tégla lakás.

2020. jún. 12. 09:29
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
85%
Sziasztok, a 4-es válaszoló vagyok. Mi nem a kikérdezős technikát választottuk, hanem magát a lakást összesen 3x tekintettük meg, mindig más időpontban (reggel, délután és esti órákban), illetve sok időt töltöttünk a ház előtt, hogy lássuk a lakókat, sokat sétáltunk a környéken, bementünk a kisboltokba, stb. Nagyon sokat elárul a lépcsőház állapota is, voltunk pl olyan társasházban, ahol már a lépcsőházba való belépés is gáz volt (törött postaládák, mocskos falak, szagok, stb). Persze ha látszólag minden klappol, akkor is lehet hangoskodó szomszédod, szerencse is kell hozzá, de szerintem ezeket a köröket érdemes megfutni.
2020. jún. 12. 12:27
 12/23 anonim ***** válasza:
47%
11, talán most ellehet ezt a taktikát újból játszani, de az elmúlt 5 évben nem volt idő jóformán tökölni, ha tetszett egy lakás, egyből le kellett csapni rá, mert sorakoztak érte..
2020. jún. 12. 12:40
 13/23 anonim ***** válasza:
75%

A panelek sem egyformák, nálunk pl nagyon jó a hangszigetelés.

A fúrás, ajtócsapkodás persze áthallatszik.

Ha a szomszéd teli torokból üvölt azt hallom.

De én is voltam olyan panelben ahol a TV áthallatszott.

Két olyan tégla lakásban is laktam, ahol a halk beszédet tisztán lehetett hallani a szomszédból...

Minden társasházban van idegbeteg gyökér meg hisztis gyerek, csak szerencse kérdése te leszel-e a szomszédja.

2020. jún. 12. 13:44
 14/23 anonim ***** válasza:

Épületfüggő is. Nálam konkrétan semmi nem hallatszik át.

Felújításon kívül semmi zaj nem szűrődik át, se WC lehúzás, se főzés, csörömpölés semmi.

2020. jún. 12. 16:10
 15/23 anonim ***** válasza:
100%

Újépítésűben lakom, de van egy panel lakásom kiadva.

Az újépítésű a legfelső emeleten van, így értelemszerűen felülről nem jön zaj. A szomszéddal van egy közös beton fal. Azt is hallani ha kifújja az orrát vagy tüsszent. A másik szomszéd felől tégla fal van, onnan csak ritkán jön át zaj.

Panelben a szomszéd felől nem hallani semmit, csak felülről. Ha leesik valami vagy húzzák a széket, azt hallani. Meg a szemetledobó hangos. Közel sem olyan, mint ahogy egyesek állítják. Legalábbis az én lakásom nem. Ez a 3. emeleten van 10 emeletesben. Fejjebb egyre vékonyabbak a falak, mivel kisebb terhet kell elbírniuk. Ez is számít szerintem.

2020. jún. 12. 19:27
 16/23 anonim ***** válasza:

tényleg ennyire gázak lennének az újépítésűek?

Vagy ezek ilyen 10-15 éves "újépítésűek"?

2020. jún. 13. 07:43
 17/23 A kérdező kommentje:
Az új építésűben is lehet sajna beton,én úgy tudom hogy néha talán ezzel is spórolnak hogy nagyobb legyen a profit, biztos vagyok benne hogy vannak olyan vevők is akik nem néznek szerintem ennek utána és gondolkozás nélkül veszik meg. Meg persze kérdés az is hogy milyen vastag falakat építenek
2020. jún. 13. 09:02
 18/23 anonim ***** válasza:
15-ös vagyok. 2 éves a ház. Ha megnézed az épülő társasházakat, láthatod hogy mennyi betont használnak. Az miért is lenne más mint egy panel? Sőt a panelban vastagabbak a falak és a panel elemek találkozásánál megszakadnak, így kevésbé vezetik a hangot.
2020. jún. 13. 09:08
 19/23 anonim ***** válasza:
100%

téglát kb arra használják újépítésűben, hogy legyen mire rakni az ablakot.

Az egész tartószerkezet beton.

2020. jún. 13. 09:10
 20/23 anonim ***** válasza:
100%
Igen, ezt tudom, nálunk is pont itt épül egy ház, full beton, a válaszfalak téglák kb, ennyi. Mondjuk szerintem is sokan túloznak a panelekkel kapcsolatban, főleg a vidékről pestre felköltözők, akik világ életükben családi házban laktak, és itt szembesülnek az együttéléssel.
2020. jún. 13. 09:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!