Tényleg lehet mindent hallani egy panel lakásban?Tehát például hogy a szomszéd mit csinál ?
Még soha nem laktam panel lakásban max vendégségben voltam valakinél valahol egyértelműen tényleg hallottam sok mindent ( akár egy nyikorgó ajtó nyitást is a szomszédnál, máshol meg kb semmit ). Mitől függ hogy egyes panelekben nagyon áthallatszik minden máshol meg teljesen jó a szigetelés ? Fal vastagság ?
Lehet hogy a jövőben majd én is vennék panel lakást, csak szeretném tudni hogy mire kell oda figyelni mit kell megnézni, létezik e olyan csendes panel lakás mint egy tégla lakás.
A panelek sem egyformák, nálunk pl nagyon jó a hangszigetelés.
A fúrás, ajtócsapkodás persze áthallatszik.
Ha a szomszéd teli torokból üvölt azt hallom.
De én is voltam olyan panelben ahol a TV áthallatszott.
Két olyan tégla lakásban is laktam, ahol a halk beszédet tisztán lehetett hallani a szomszédból...
Minden társasházban van idegbeteg gyökér meg hisztis gyerek, csak szerencse kérdése te leszel-e a szomszédja.
Épületfüggő is. Nálam konkrétan semmi nem hallatszik át.
Felújításon kívül semmi zaj nem szűrődik át, se WC lehúzás, se főzés, csörömpölés semmi.
Újépítésűben lakom, de van egy panel lakásom kiadva.
Az újépítésű a legfelső emeleten van, így értelemszerűen felülről nem jön zaj. A szomszéddal van egy közös beton fal. Azt is hallani ha kifújja az orrát vagy tüsszent. A másik szomszéd felől tégla fal van, onnan csak ritkán jön át zaj.
Panelben a szomszéd felől nem hallani semmit, csak felülről. Ha leesik valami vagy húzzák a széket, azt hallani. Meg a szemetledobó hangos. Közel sem olyan, mint ahogy egyesek állítják. Legalábbis az én lakásom nem. Ez a 3. emeleten van 10 emeletesben. Fejjebb egyre vékonyabbak a falak, mivel kisebb terhet kell elbírniuk. Ez is számít szerintem.
tényleg ennyire gázak lennének az újépítésűek?
Vagy ezek ilyen 10-15 éves "újépítésűek"?
téglát kb arra használják újépítésűben, hogy legyen mire rakni az ablakot.
Az egész tartószerkezet beton.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!