Mikor mennek le a lakás árak?
29: magyar piacon 2.3%, Budapesten 12% a külföldi vásárlók aránya.
Amúgy tökmindegy az illető nemzetisége: mindenki piaci árat fizet, a piacokon meg mindenütt ugyanaz történik.
Emberek veszítik el az állásaikat és a hitelfelvétel nehezedik. Ennek csak áresés lehet a vége. Mindenhol.
A kormány óvatos becslése szerint, kb. júniusban-júliusban fog tetőzni idehaza a vírus.
A megszűnése talán év vége felé várható. De csak talán!
(Ha nem indul újra egy újabb fertőzéshullám vagy mutáció.)
A gazdaság helyreállítása meg több évig is eltarthat majd.
Akik szerint ebben a helyzetben felfelé mennek majd a panelárak azok végig gondolták, hogy a munkanélküli lakosság döntő többsége addigra anyagilag teljesen legatyásodik és eladósodik?!
Magyarországon a panellakók többsége (meg sokan mások is) csak fizetéstől-fizetésig élnek, nulla megtakarítással.
Nem vagyok érdekelt, se venni sem eladni nem szeretnék.
Csak hangosan gondolkodom, és igen jelentős áresést látok elsősorban a paneleknél.
Arról nem is beszélve, hogy igen jelentős már most is azoknak a száma, akik bezártság okán rájöttek, hogy nem lehet normális családi életet élni 40-50 m2-en mert megbolondulnak a bezártságtól és egymástól.
Vagyis sokan elfogják adni a lakásukat, hogy egy normális emberi életet éljenek végre egy családi házban.
Ezért még több eladó lakás lesz, és a családi házak felértékelődnek.
A panelek kb a felére fognak leesni.
De ne legyen igazam.
miért vagy ráfixálva a panelekre?
a panelekkel annyi történt, hogy miután a legtöbb házat leszigetelték, a romos bérházakhoz képest komfortos világos lakások. Valamint kiderült hogy a távhő jelenleg gyakorlatilag a legolcsóbb fűtési mód, ráadásul gondozásmentes. De ezt csak az tudja, aki lakott már konvektoros, cirkós, házközpontis, és távhős lakásban is. Én laktam.
Amúgy meg együtt mozgott az áruk a többi ingatlannal.
A családi ház árak kb 1 év késésben vannak a lakáshoz képest. A túlárazott családi házak ára ugyanúgy le fog esni, csak picit később. Ez van, törődj bele, valahogy köhögd addig a törlesztőt, míg helyreáll a gazdaság (5 év minimum)
"miért vagy ráfixálva a panelekre?"
Nem vagyok érdekelt egyikben sem, csak mindig a panelt szokták legtöbbször felhozni,
és azok vannak jelentősen túlárazva a valós értékükhöz képest.
Ez az én privát véleményem, de biztosan neked lesz igazad és a járvány után nem a mostani áruk felét, hanem a dupláját érik majd.
Megint csak írom: te eladnád a dolgaidat féláron csak hogy el legyen adva? Mert én nem. Ugyanez a háznál, lakásnál is.
Az az 1-2 sürgős, ténylegesen eladó ház / lakás nem fogja lenyomni az árakat. Akinek meg csak látványeladó, az hirdesse nyudodtan még van 10 évig.
36: Én meg leírom mégegyszer, hogy a vevők sem hülyék, hogy a jelenlegi túlárazott, lelakott családi házakat megvegyék. Aki most nem áraz be reálisan, azt kockáztatja, hogy hosszú évekig nem tudja majd eladni az ingatlanát.
Két kérdés:
- miért kezdték leárazni egyre több hirdetésben a családi házakat (főváros, általában 10% a mérték)
- miért csökkentek 2008-at követően az ingatlanpiaci árak, akkor nem volt fontos a tulajdon?
Ne a saját tulajdonodból indulj ki, van akinek tucatnyi ingatlana van és jelenlegi helyzetben még akkor is jól járhat, ha pl. 30%-al a mostani ár alá lövi be az ingatlana értékét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!