Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Szerintetek legyen részem a...

Szerintetek legyen részem a házában?

Figyelt kérdés

Párommal 4 éve vagyunk együtt, van egy 4 hónapos babánk is. Úgy hozta az élet hogy anyós lakásában élünk. (Ő kint dolgozik Angliában évek óta)

Na aztán megakarjuk venni tőle a lakást. (Ő már nem akar itthon élni)

Konkrétumokat még nem beszéltünk, viszont én ide kb semmit nem adtam, nem újítottam, bármit csinált a lakáson a párom, az az ő pénze. (Komplett át lett alakítva, újítva szinte minden a gyerek születése előtt)

Tehát az lenne a kérdésem, ha megvesszük a házat, belemenjek-e hogy csak az ő nevén legyen? Barátnőim szerint akkor jó hülye vagyok mert ha elhagy kb az utcára tudok menni vagy albiba a gyerekkel. Viszont én nem vagyok ilyen "lehúzós" ember, nem akarom hogy akkor miattam el kelljen majd adni a lakást vagy hogy ki kelljen fizetnie úgy, hogy én semmit se tettem le az asztalra. Vagy ne legyek ilyen kis naív és igenis mondjam meg hogy a fele ház az en nevemen legyen? Szerintetek?

2020. febr. 23. 14:24
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
19-es, ezek után, biztos utálod magad, hogy férfinak születtél és nyalhatod a nők se..ét, de én úgy vagyok, hogy inkább ez, mint egy b.t. l.ty. legyek. :D
2020. febr. 25. 13:08
 22/24 anonim ***** válasza:
Jah, ha szerinted normális dolog egy párkapcsolatban nem egyenrangúnak lenni hanem kihasználni a másikat, akkor én kérek elnézést -)
2020. febr. 25. 15:03
 23/24 xswerdy ***** válasza:

Az a kérdés, hogy milyen pénzből vennétek meg. Ha csak a párodéból, akkor miért lenne a neveden?

Egyébként ha szétmennétek, és közös néven van, akkor is lehet belőle vita, akár per, és ha tényleg bizonyítani tudja, hogy csak az ő pénze lett beletéve, akkor megkapja az egészet.

2020. febr. 26. 18:48
 24/24 anonim ***** válasza:
Mivel már együtt vagytok ezért közös szerzeménynek számít, szóval, ha 10-15 év múlva esetleg szétmentek a felére akkor is igényt tarthatsz, hála a nagyszerű jogrendszerűnknek. És akkor csodálkozunk, hogy nem sokaknak van már kedve megnősülni manapság. Ez olyan mintha orosz rulettet játszana az ember.
2020. febr. 26. 23:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!