Az tényleg igaz hogy az ember jobban jár ha van gázfűtés a házában ezen okok miatt?
Most éppen egy háznak a megvásárlása közepette vagyok , ahol fával szeretnék fűteni , és mivel hogy nem vagyok jártas a témában egy kis segítséget kértem egy rokontól aki egyre ( legalábbis számomra ) furcsább dolgokat kezd mondani ...
Többek között arról beszélt hogy mindenképpen szükséges hogy legyen gázfűtés egy állandó lakhatásra szánt házban , mert hogy a fával való fűtés állitólag károsabb a környezet számára , illetve hogy a hatóságok nem igazán nézik jó szemmel azt ha valakinek nincs gázfűtése a bejelentett állandó lakcímén ...
Sőt még arra is tett utalást hogy vagy a magyar kormány vagy egyenesen az Európai Bizottság felvetett egy olyan tervet hogy fokozatosan , pénzbírság használata által , felszámolná a fával való fűtést Magyarország és/vagy az egész Európai Unió területén belül ...
Van bármiféle igazság ezekben az állitásokban meg utalásokban ? Vagy inkább valaki máshoz kéne forduljak tanácsért ilyen ügyben ?
ma 23:19
Tiltani lehet, de aki nem akar megfagyni, az tüzelni fog bármi éghetővel. Vagy hajléktalant akarsz belőlük csinálni? Azok is elégetnek mindent ha hideg van. Nálam van gáz, de nincs a rendszerre 4-5 millám, így marad a fa. Na és a macskám is imádja nézni a lobogó lángot velem együtt.
Nagyapáink is fával tüzeltek
Nem volt leszigetelve a ház sőt a fürdöbe se volt radiátor vagy ilyesmi mégis felnöttűnk
Én a fát szeretem ennyi
Kis hamuzásba még nem halt bele senki
Mi is fával,szénnel fűtünk,pedig van gázunk is.
Nem bírjuk fizetni a gázszámlát!
Nem igaz,hogy a fa,szénfűtés mellett hideg lenne az otthonod,csak meg kell ismerni,hogy mikor gyújtasz be,továbbá ha hőérzékelős,szivattyús megoldású a vegyestüzelésű kályhád,akkor is langyos otthon vár téged.
Hallottam arról,hogy mintha kötelezni akarnának a gázfűtésű,kondenzációs kályhák beszerelésére. Ne tedd,nem éri meg és nincs meleg!
Napjainkban a magyar állam visszavásárolja(ta) a gázművek jó részét kell nekik a bevétel!
Egyenlőre a rászorultak is fát kapnak tüzelőként,emiatt nem lehetett fát kapni jó 1,5 hónapon keresztül mivel őket kellett elsőként kiszolgálni.
A pénzbüntetésről:olyan lesz ez is mint Tarlós ötlete a hajléktalanok pénzbüntetéséről.
Olyan, hogy a "hatóság jó vagy rossz szemmel néz" valamit, olyan NEM LÉTEZIK!
Olyan van csak, hogy mit lehet és mit nem. Amit a törvény nem tilt, azt szabad.
Ám én pont a gázfűtés visszaszorításáról hallottam, hogy a károsanyagkibocsátás miatt nagyon nem jó a gázfűtés és inkább a napkollektoros, napelemes, megújuló energiás elektromos rendszereket kezdik preferálni.
Amúgy a fatüzelésnek is van egy jó alternatívája: a faelázosító kazán illetve a pellet fűtés. Utóbbinál megvan ugyanaz a kényelem, mint a gáznál, nem kell hasogatni, de előre meg tudod venni a fűtőanyagot, így nincs meglepi gázszámla.
De ezt a gázfűtés mellett korteskedő bullshit lobbit engedd el.
Figyi, szigeteletlen házat kifűteni minden módszerrel szívás.
Csökkenteni kell a hőigényt. Kevesebb hőt kevesebb probléma megtermelni.
A fa folyamatos munkát jelent: pakolni, begyújtani, takarítani.
Ha tüzépről veszed, ma már nem olcsóbb mint a gáz.
A gáz kényelmes, tiszta, a kondenzációs kazánok nagyon jók SZIGETELT házakban. Padlófűtés mindig előny.
Igen, a fatüzelés jobban szennyez mint a gáz, ebből van a szálló por télen,de nem hinném hogy betiltanák, mert megújuló energia. Co2 semleges.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!