Egy ember mennyit költ havonta rezsire és élelmiszerre? Mennyit költesz?
Rezsink: 4000 kölül a víz, kb 3600 az áram, gáz az változó, nyáron 3000 télen 12000,tv-net 6250, közösköltség 6000, szóval 25-30ezer körül van.
A kaja...hát az sok. Igaz keveset vagyunk otthon ezért keveset is főzünk, ebédelni kifőzde vagy ilyesmi, szóval olyan havi 60 körül amit magamról tudok, hogy kajára költök, a barátom munkahelyén sokszor főznek, ő olyan 40 körül költ élelmiszerre.
Viszont sokan elfelejtenek egy másik meghatározó kiadást, azok a vegyi és pipere cikkek, mosószerre elmegy vagy havi 5000 és csak 2en vagyunk gyerek nélkül, 2 havonta tisztítószer 2000, személyi higiénia kettőnk kb 4000 Ft. Ez így havi megint egy 10es,hogy ne egyen meg minket a kosz. Persze ki lehet hozni olcsóbban is, ha valaki olcsóbb termékeket használ (pl Nivea tusfürdőt használok, a párom meg Axe deót).
Nálunk kb. 40 ezer/fő. A rezsi ebből 12k körül van, nagyon jó házunk van ebből a szempontból (de még mennyivel olcsóbb lenne, ha nem villannyal fűtenénk, sajna itt csak villany van és szemétszállítás, más közmű nem). A Netet is beleszámoltam, a szippantást is, de ketten vagyunk, úgyhogy sok költség feleződik.
Az alap élelmiszerköltségem (nyaralás kivételével) közel állandó sok-sok éve, anyagi helyzettől és speckó diétától függetlenül. Szeretem az egyszerű, olcsóbb ételeket is s magam készítem a dolgaimat.
Mi ketten vagyunk, de a rezsi közel ugyanennyi lenne, ha egyedül lennék. Ha minden számla bejön és fűtésszezon van, akkor max 50 ezret költünk rezsire. Az átlag inkább 25-30 körül van fűtés szezonon kívül. Ez egy 53 nm-es lakás rezsije.
Kajára többet költünk, nem is igen tudnék számot mondani, abszolút változó. Csak nagyjából nézzük az árakat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!