Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Szerintetek legyen részem a...

Szerintetek legyen részem a házában?

Figyelt kérdés

Párommal 4 éve vagyunk együtt, van egy 4 hónapos babánk is. Úgy hozta az élet hogy anyós lakásában élünk. (Ő kint dolgozik Angliában évek óta)

Na aztán megakarjuk venni tőle a lakást. (Ő már nem akar itthon élni)

Konkrétumokat még nem beszéltünk, viszont én ide kb semmit nem adtam, nem újítottam, bármit csinált a lakáson a párom, az az ő pénze. (Komplett át lett alakítva, újítva szinte minden a gyerek születése előtt)

Tehát az lenne a kérdésem, ha megvesszük a házat, belemenjek-e hogy csak az ő nevén legyen? Barátnőim szerint akkor jó hülye vagyok mert ha elhagy kb az utcára tudok menni vagy albiba a gyerekkel. Viszont én nem vagyok ilyen "lehúzós" ember, nem akarom hogy akkor miattam el kelljen majd adni a lakást vagy hogy ki kelljen fizetnie úgy, hogy én semmit se tettem le az asztalra. Vagy ne legyek ilyen kis naív és igenis mondjam meg hogy a fele ház az en nevemen legyen? Szerintetek?

2020. febr. 23. 14:24
1 2 3
 11/24 A kérdező kommentje:

Nem vagyunk házasok.

Nem örökölt ház, ugyanis amennyiért megvesszük/megveszi, abból anyós vesz magának masikat ahova haza tud jönni lakni ha egyszer úgy dönt. Magyarul ha neadjisten történne vele valami, akkor azt a házat örökli a párom. Rendben, akkor nem is aggódok ezen. Nem jar es kesz. Én nem vagyok pénzéhes

2020. febr. 23. 17:50
 12/24 anonim ***** válasza:
30%
Mégis mi jogon kellene bármit is a nevedre íratni? Mert szültél egy szereket? Nem tettél abba a házba semmit. a párodnak kellene inkább gondolni rá, hogy valamivagyonmegosztási szerződést kössön ezek után, amiben tisztázzátok, hogy milyen vagyontárgyakat ki vitt a kapcsolatba
2020. febr. 23. 17:58
 13/24 anonim ***** válasza:
88%
Szerintem lényegtelen,hogy mi vol ezelőtt.Ha közösen veszitek meg,akkor a tiéd is a ház.Meg,ha eddig nem is ezután még költhetsz rá,és,ha szét mentek ez fog számítani nem az,hogy mi volt mielőtt megvettétek a házat.Meg szerintem az se mindegy,hogy te más formába tettél-e pénzt a közösbe.
2020. febr. 23. 18:02
 14/24 anonim ***** válasza:
75%

Amióta olvasgatok itt a gyíkon, két dolog erősödött meg bennem:

1. Csak a hülyék nősülnek.

2. Csak a hülyék csinálnak gyereket.

Ha mégis valaki erre adja a fejét, az írasson előtte házassági szerződést!!

2020. febr. 23. 20:16
 15/24 anonim ***** válasza:
84%

Ha nem vagytok házasok és nem közös pénzből veszitek, nem formálhatsz rá jogot. Ha te is fizetnéd (beleadsz vagy közös számláról megy a pénz vagy hitel), akkor annyiad rész lenne a tiéd, amennyit beleadtál.

Hiába a sok év meg gyerek, csak házasság esetén van vagyonközösség, kivéve öröklés vagy ajándékozás, és bizony, akié a lakás, az a másikat kiteheti.

2020. febr. 24. 14:49
 16/24 anonim ***** válasza:
32%
Nem is értem hogy fordult meg a fejedben hogy neked bármi is járna abból a házból? Jogot csak arra formálhatunk amiért tettünk is valamit.
2020. febr. 24. 16:20
 17/24 anonim ***** válasza:
91%
9: nem, férfi vagyok.
2020. febr. 24. 19:55
 18/24 anonim ***** válasza:
Ha közös pénzből veszitek akkor jár belőle ha nem akkor nem. Ilyen egyszerű. Férfiként egyébként elfutnék az ilyen felfogású barátnőidtől.
2020. febr. 25. 05:57
 19/24 anonim ***** válasza:
88%

18-as, és mi számít közös pénznek?

Ha a feleség otthon van a gyerekkel (ami a férfié, tehát a nő nem tud pénzt keresni), a férfi meg pénzt keres akkor a pénz a férfié vagy közös?

2020. febr. 25. 09:53
 20/24 anonim ***** válasza:
47%

"Ha a feleség otthon van a gyerekkel"

...akkor a férfi már megvette a házat a saját pénzén,

különben nem tudna a nő "otthon lenni" !!

2020. febr. 25. 10:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!