Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Szerintetek legyen részem a...

Szerintetek legyen részem a házában?

Figyelt kérdés

Párommal 4 éve vagyunk együtt, van egy 4 hónapos babánk is. Úgy hozta az élet hogy anyós lakásában élünk. (Ő kint dolgozik Angliában évek óta)

Na aztán megakarjuk venni tőle a lakást. (Ő már nem akar itthon élni)

Konkrétumokat még nem beszéltünk, viszont én ide kb semmit nem adtam, nem újítottam, bármit csinált a lakáson a párom, az az ő pénze. (Komplett át lett alakítva, újítva szinte minden a gyerek születése előtt)

Tehát az lenne a kérdésem, ha megvesszük a házat, belemenjek-e hogy csak az ő nevén legyen? Barátnőim szerint akkor jó hülye vagyok mert ha elhagy kb az utcára tudok menni vagy albiba a gyerekkel. Viszont én nem vagyok ilyen "lehúzós" ember, nem akarom hogy akkor miattam el kelljen majd adni a lakást vagy hogy ki kelljen fizetnie úgy, hogy én semmit se tettem le az asztalra. Vagy ne legyek ilyen kis naív és igenis mondjam meg hogy a fele ház az en nevemen legyen? Szerintetek?

2020. febr. 23. 14:24
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
74%
Mi jogon lenne bármi is a te neveden ha semmit se tettél bele? Ha ebben a helyzetben az én párom ilyennel jönne kiröhögném. Max akkor lenne jogod a ház feléhez ha te fizetnéd a felét, saját, spórolt pénzedből.
2020. febr. 23. 14:32
 2/24 mindentudó99 ***** válasza:
30%
Döntse el a párod.
2020. febr. 23. 14:44
 3/24 anonim ***** válasza:
77%

És ha ő se ilyen naív és nemet mond?

Elhagyod?

2020. febr. 23. 14:55
 4/24 anonim ***** válasza:
89%

A baratnoid a hulyek.

Ha egy fillert sem koltottel a hazra, akkor jogod sincs igenyelni hogy reszed legyen belole.

2020. febr. 23. 14:57
 5/24 anonim ***** válasza:
30%

Ez csak akkor opció, ha van mivel hozzájárulnod. HA van pénzed, amit betehetsz a közösbe, akkor érdemes átgondolnod, hogy "be szeretnéd-e vásárolni magad" a házba, vagy azt megtartod magadnak. HA nincs pénzed, akkor tiszta sor, hogy a csak férjed nevére kell kerülnie.

Én egyébként nem vásárolnám be magam a férjem örökségébe. Egy újonnan vásárolt ingatlanba igen.

2020. febr. 23. 15:07
 6/24 anonim ***** válasza:
77%

Szerintem az tökmindegy, hogy eddig mi volt, az a lényeg, hogy miből veszitek meg. Közös pénzből? Mindketten beleadtok annyit, amennyit tudtuk? Ő fizeti?

Ha közös pénz, akkor jogos lehet az 50-50, ha egy másik felújított lakást vennétek meg, akkor is így lenne. Habár az értékét a férjed növelte, szóval talán mégis úgy lenne fair, ha neki nagyobb hányada van.

Ha mindenki ad bele valamennyit, akkor olyan arányban, ahogy veszitek.

Ha meg ő fizeti, akkor az övé és kész.

2020. febr. 23. 15:08
 7/24 anonim ***** válasza:
84%
barátnőid tipikus lehúzós p..csák. Te fordított helyzetben mit szólnál, ha a pasi előállna egy hasonló ötlettel?
2020. febr. 23. 15:44
 8/24 anonim ***** válasza:
95%

Mi köztetek a kapcsolat? Van egy babátok, oké, de férj-feleség is vagytok vagy nem? Ha már házasok vagytok, akkor a házasság ideje alatt szerzett vagyon közös vagyon, tehát ha a férjed megvesz egy házat 10 millió Ft-ért, amiből 7 milliót a házasság előtt gyűjtött, 3 milliót a házasság alatt, akkor 30/2=15% tulajdonrész jár neked (ha a teljes vagyont a házasság előtt szerezte, akkor meg semmi, ha utána akkor meg 50% jár).

Hasra ütésre nem mondhatod, hogy járjon neked 50%, amennyi jár azt viszont kapd meg.

2020. febr. 23. 16:17
 9/24 anonim ***** válasza:
76%
#8 válaszoló fogadjunk nő :D
2020. febr. 23. 16:19
 10/24 anonim ***** válasza:
20%

Rosszul vagyok az ilyen pénzéhes r.óktól.

Amit a 7-es írt, az válás esetén jár, nem vásárláskor, de ezt szerintem fel se fogja :D

Mondjuk, ezen dolgok tudatában már meg se venném a házat, örökölt vagyont nem osztanak váláskor

Gyomorforgató, tényleg ennyi lo.ó van?

2020. febr. 23. 16:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!