Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Mit gondoltok az ingatlan...

Mit gondoltok az ingatlan árak az elkövetkező 5-10 évben milyen irányba fognak elindulni?

Figyelt kérdés

Növekedés-csökkenés esetleg stagnálás várható?

Mely ingatlan forma a legmegbízhatóbb döntés, ti mibe fektetnétek a pénzeteket?

2020. jan. 10. 11:10
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
44%

8: Nyáron, illetve ősszel is elmaradt a nagy lakásvásárlási roham, nincs értelme a szezonalitást figyelembe venni. Ráadásul a babavárót jelentős mértékben használják fel egyéb hitelek kiváltására, nem pedig vásárlásra.

Egyébként teljesen mindegy mikor van szezonja, ha a korábbi évek január elejéhez képest is nagyon nagy a visszaesés:

[link]

Másrészt:

[link]

10: lefordítom: elfogytak = visszaesett a kereslet. Az utóbbi években nem így volt.

2020. jan. 10. 14:35
 12/30 anonim ***** válasza:
79%
Nem fognak már olyan mértékben emelkedni az árak, mint az utóbbi pár évben. Évi 5-8 százalékot jósolnak.
2020. jan. 10. 14:57
 13/30 anonim ***** válasza:
69%
Akik azt írják, hogy az árak lefele sose mehetnek, annak ajánlom tanulmányozásra tíz évvel ezelőtti lakáspiaci árakat. Nagyon maga biztos mindenki, pedig tíz éve ennek a szárnyalásnak az ellentéte játszódott le negatív irányban.
2020. jan. 10. 17:51
 14/30 anonim ***** válasza:
33%
13: Jobbára én is ezt szoktam leírni, de olyan erős a hit az árnövekedésben, hogy semmilyen adat, cikk, grafikon, ami az ellenkezőjére utal, nem hatja meg őket. Én például az elmúlt két év drasztikus árnövekedése miatt sokkal nagyobb visszaesésre számítok, mint amekkora 10 éve volt.
2020. jan. 10. 19:28
 15/30 anonim ***** válasza:
100%
Az biztos, hogy egyszer eljön az az idő, amikor visszaesnek az árak. A kérdés csak az, hogy mikor. Lehet, hogy 1 vagy 5 év múlva, de lehet, hogy 20 év, vagy csak 100 év múlva. Csak spekulálni lehet.
2020. jan. 10. 20:00
 16/30 anonim ***** válasza:
52%

[link]

És linkelhetnék 20 másik cikket is.

"A mérséklődő kereslet elsősorban a lakásvásárlást tervezőknek kedvez. A korábbi évekhez képest jobb lehet a tárgyalási pozíciójuk, mert az elmúlt években megszokott és hirdetési árakhoz képest elért 2-3 százalékos alkuk, akár 5-10 százalékra is nőhetnek település- és ingatlantípustól függően."

Én szinte biztos vagyok, hogy ha ideér a recesszió és a kereslet még lejjebb esik akkor durran a lufi.

De nem bíztatok senkit semmire. Hamarosan meglátjuk úgyis.

2020. jan. 10. 20:07
 17/30 anonim ***** válasza:
49%

15: Ugyan miért lenne spekuláció a kereslet visszaeséséből arra következtetni, hogy megfordult az eddigi trend? Már két éve is tudták, hogy a jelenlegi hitelezési rendszer hosszú távon negatívan hathat a valós ingatlanpiaci viszonyokra:

[link]

2020. jan. 10. 20:40
 18/30 anonim ***** válasza:
100%

1 valódi komoly jelentkezőm volt az elmúlt 4 hónapban arra a lakásomra, amit a környékbeli átlag nm árnál kb 20%-kal alacsonyabbra lőttem be elsőre, az árat havonta viszem le kb 4-5%-kal (25.9-ért hirdettem az átlagosan 29.9-be kerülő hasonló nm árúakhoz viszonyítva, most 22.9).

Meglátjuk mennyiért megy el végül (persze tudom, minden ingatlan más és bizonyára felül lőttem az árat elsőre stb - nem kell ezeket a köröket futni értem a helyzetet).

A környékbeli lakások kb 10-15%-ot estek tavaly óta (budai kerület).

2020. jan. 12. 09:01
 19/30 anonim ***** válasza:
100%
Én is az óvatos szemléletűekkel értek egyet, és bár kis mértékű, de csökkenést várok.
2020. jan. 12. 16:05
 20/30 anonim ***** válasza:
100%

19: Én azért várnék nagyobb mértékű csökkenést, mert az eladásra kínált ingatlanok nagy része korszerűtlen, felújítandó - cserébe irreális áron.

Ahogy vmelyik hozzászólásban elhangzott, nagy szükség lenne új építésű ingatlanokra, de nem így:

https://www.youtube.com/watch?v=rooyOys9968

2020. jan. 12. 16:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!