Mit gondoltok az ingatlan árak az elkövetkező 5-10 évben milyen irányba fognak elindulni?
Növekedés-csökkenés esetleg stagnálás várható?
Mely ingatlan forma a legmegbízhatóbb döntés, ti mibe fektetnétek a pénzeteket?
8: Nyáron, illetve ősszel is elmaradt a nagy lakásvásárlási roham, nincs értelme a szezonalitást figyelembe venni. Ráadásul a babavárót jelentős mértékben használják fel egyéb hitelek kiváltására, nem pedig vásárlásra.
Egyébként teljesen mindegy mikor van szezonja, ha a korábbi évek január elejéhez képest is nagyon nagy a visszaesés:
Másrészt:
10: lefordítom: elfogytak = visszaesett a kereslet. Az utóbbi években nem így volt.
És linkelhetnék 20 másik cikket is.
"A mérséklődő kereslet elsősorban a lakásvásárlást tervezőknek kedvez. A korábbi évekhez képest jobb lehet a tárgyalási pozíciójuk, mert az elmúlt években megszokott és hirdetési árakhoz képest elért 2-3 százalékos alkuk, akár 5-10 százalékra is nőhetnek település- és ingatlantípustól függően."
Én szinte biztos vagyok, hogy ha ideér a recesszió és a kereslet még lejjebb esik akkor durran a lufi.
De nem bíztatok senkit semmire. Hamarosan meglátjuk úgyis.
15: Ugyan miért lenne spekuláció a kereslet visszaeséséből arra következtetni, hogy megfordult az eddigi trend? Már két éve is tudták, hogy a jelenlegi hitelezési rendszer hosszú távon negatívan hathat a valós ingatlanpiaci viszonyokra:
1 valódi komoly jelentkezőm volt az elmúlt 4 hónapban arra a lakásomra, amit a környékbeli átlag nm árnál kb 20%-kal alacsonyabbra lőttem be elsőre, az árat havonta viszem le kb 4-5%-kal (25.9-ért hirdettem az átlagosan 29.9-be kerülő hasonló nm árúakhoz viszonyítva, most 22.9).
Meglátjuk mennyiért megy el végül (persze tudom, minden ingatlan más és bizonyára felül lőttem az árat elsőre stb - nem kell ezeket a köröket futni értem a helyzetet).
A környékbeli lakások kb 10-15%-ot estek tavaly óta (budai kerület).
19: Én azért várnék nagyobb mértékű csökkenést, mert az eladásra kínált ingatlanok nagy része korszerűtlen, felújítandó - cserébe irreális áron.
Ahogy vmelyik hozzászólásban elhangzott, nagy szükség lenne új építésű ingatlanokra, de nem így:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!