Mi várható az ingatlanpiacon? További áremelkedés, esetleg csökkenés?
Meglátjuk, nehéz megjósolni. Csak spekulálni lehet, de előfordulhat, hogy az nem jön be és az ellenkezője történik.
Egyébként most már nagyon elterjedt az a nézőpont, amit az előző válaszoló írt, azaz kivárnak az emberek. Ez könnyen egy önbeteljesítő jóslattá válhat éppen amiatt, mert egyre többen kivárnak a vásárlással és addig nem akarnak vásárolni, amíg be nem következik egy áresés. Ez pedig éppen, hogy könnyen előidézhet egy áresést. A stagnálás is részben talán ennek is betudható, lehet egy előjel.
Egyre több eladó táblát látok kinn a lakásokon, kb. 2009-12 között láttam ennyit.
Környékünkön párhavonta megnézem az árakat hogy tudjam, mire lehessen számítani, eddig a nagy ingatlanos oldalon max 2-3 találati oldal volt, nagyon lepukkant lakótelepi lakások, közel 30 milláért, a szebbek 30 fölött.
Ma azt látom hogy 5-6 oldalnyi lakás, kis része lepukkant, egyre szebbek is vannak és azok is inkább 27-30 között.
Szerintem lesz még egy kis csökkenés és utána stagnálás (jobb esetben), mert kivárnak páran, de sokaknak van azért függőben a lakásvásárlás mióta úgy elszabadultak az árak. A 2015 előtti szintre szerintem nem fognak visszaesni, hisz az infláció az élelmiszert, béreket stb is emelte. Viszont egy válság (helyi vagy világszintű) az csúnyán lehúzhatja az árakat, és egyre inkább afelé megyünk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!