Foglalót hivatalos 2 tanus atadas atvetelel el lehet e venni a vasarlótól?
Látom itt többen nincsenek tisztában a fogalmakkal sem .
Ha foglalót adok és nem kell az ingatlan,lemondom ,buktam a foglalót.
Ha az eladó áll el,akkor neki duplázni kell a kapott pénzt.
Azért van némi különbség !!
Ha előleget adok,akkor vételi elállásnál mindenki marad a pénzénél .
Ügyvéd csak abban az esetbe szükséges,ha végleges szerződést irnak meg .
Persze lehet hívni,aki hivja az tömi az ügyvéd zsebét .
Na most akkor valóban nem mindegy, foglalót, vagy előleget adna a delikvens?
Szerződés nélkül én semmibe nem mennék bele a helyedben, mert így mindkettővel tud játszani. Az jól hangzik, hogy átlag vásárló nem szokott a foglalóval szórakozni mert elbukja, na de mi van akkor, ha ráül a témára és kivárja, míg a tulaj kényszerből vissza nem lép? MErt a végső határidőről ugye papír, az nem lesz. Máris megduplázta a befektetését. Előleget bent hagyhatja, míg gondolja, majd simán visszakéri.
Ez a CSOK-os szöveg ez nagyon megy most, amikor nyaralót kerestünk, mi is beszéltünk egy nyugdíjas hölggyel, akinek jöttek itt azzal hogy intézik már, megkapják, csak megakadt a papírozás. A zártkertre. CSOK-ot. Végül nem derült ki, hogy mire mennek, mert az öreglánynak szerencsére több esze volt annál. A másik ürge 2 milliót akart lealkudni az árból, mondván, annyiba kerülne a bontási engedély a 16m2-es faházra. Ugyan már. Tele van a piac ezekkel a csalókkal.
Nagyjából egyet is értek veled, de van egy észrevételem.
Adtam is kaptam is régebben foglalót átvételi elismervénnyel, de azokba minden esetben benne volt az ingatlan címe, vételára és a dátum, hogy meddig kell a vásárlásnak lebonyolódnia, így az időhúzására nem volt lehetőség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!