Van valamilyen hivatalos megoldás arra, hogy a hitelt én vegyem fel egy lakásra, de a volt férjem törlessze?
Ne csináld. Mi van, ha nem fizeti? Miért a te új lakásodra kerül a jelzálog, és miért nem a régi közösre, amiben ő lakik? Azért, mert így van neki kiskapu? Ha nem fizeti, neki ott a tehermentes lakás, neked meg a hitel?
Nem volt férjjel, és nem lakáshitellel, de csináltam ilyet, és benne is maradtam abban a bizonyosban.
van. Most vettem fel hitelt, és szerepel a szerződésben, hogy a bank elfogad más által teljesített befizetést is. Tehát ha egymás között megegyeztek, akkor nincs akadálya. De alapvetően a Te hitelképességedet fogja vizsgálni a bank, és téged tekint adósnak.
De ezt a problémát inkább úgy oldanám meg, hogy a férjed vegyen fel hitelt a Te tulajdoni hányadod megváltására, és a nála maradó lakás legyen a fedezet.
Nem értem, hogy miért te vennél fel, ha a volt férjed is hitelképes?
És miért a te lakásod legyen terhelve jelzáloggal?
Tételezzük fel, hogy a volt férj becsülettel fizetne, de akkor is!
Soha nem tudhatod, hogy mit hoz az élet, mikor és miért lenne neked, saját szükségleteidre hitel és le vagy terhelve minden szempontból, ezért nem fogsz kapni.
Bármi adódhat, esetleg el akarod adni a lakást, az meg jelzáloggal terhelve nem könnyű.
Ne bonyolítsd az életed, oldja meg a férjed a problémát, elvégre ő marad a lakásban, ez az ő kötelezettsége!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!