Lehet, hogy valaki be van jelentve a saját tulajdonú lakásomba, hogy nem is tudok róla?
Nagy valószínűséggel az a helyzet, hogy az illető ebbe a lakásba volt valamikor bejelentve, tehát ez a lakás volt az állandó lakcíme. Felvehetett valamilyen hitelt és mivel sem a bank, sem a végrehajtó nem köteles kinyomozni, mi most az állandó lakcíme, oda küldik a leveleket, amit a hiteligénylő utolsára megadott. Gyakorlatilag a levél kézbesítettnek tekintendő, ha az adósnak oda küldenek levelet, ami az akkori állandó lakcíme volt, mert a kölcsönszerződése szerint neki kellett volna bejeenteni, ha a címe megváltozott. Persze nyilvánvalóan esze ágában sincs megadni az új címét, mert azt hiszi, ezzel "jól elbújt". Előbb-utóbb, a bírósági végrehajtó felkutatja az állandó lakcímét és ott fognak kopogtatni.
Engem régebben a Provident zaklatott, mert egy szívességből nálam lakó ember megadta nekik az én címemet levelezési címnek. Igen nehezen tudtam a Providenttől megszabadulni, mert nem akarták felfogni, hogy a keresett személy sosem volt hozzám állandóra bejelentve és már nem is lakik nálam. Akkor szálltak le rólam, amikor jeleztem, hogy ez az ember már meghalt, keressék az örökösét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!