Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Nav tartozás miatt elveszíthet...

Nav tartozás miatt elveszíthetjük a házunkat?!

Figyelt kérdés

Van a ház amibe lakunk, 3 néven van 1/4 rész apósé, 1/4 rész a testvéréé 2/4 a mamáé (mi azt fogjuk a párommal megörökölni). Az após részére van kB 7 millió nav tartozás terhelve! Hogy fog ez majd ránk hatni? Behajthatják rajtunk, vagy árvérezhetik az ő 1/4 részét?

Negatív válaszokat ne!

Értelmeseket köszönöm!

2019. nov. 1. 09:49
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%
Felbecsüli egy igazságügyi ingatlanszakértő a házat, majd a tulajdonrésszel arányos áron árverést tűz ki, jelen esetben az 1/4 részre. Ezt ha megvásároljátok, akkor nektek is lesz részetek benne. A maradék 6.5 millió (kb.) pedig továbbra is tartozás lesz, de akkor már nem terheli a házat tovább. Max. ha a mama is adóstárs vol régen, akkor az ő részét is bevonják az árverésbe, arányos értéken.
2019. nov. 2. 11:23
 12/15 A kérdező kommentje:
Kiegészítés! Az adósság 2015 április óta van az ingatlanon! Akkor a mama és a testvér elmentek egy közjegyzőhöz aki azt mondta nekik, hogy nem árverezhető (nem tudom miért?!) , hanem ha életében az após nem rendezi a tartozást akkor halála után a négy gyerekére száll egységesen! A mama az ő 2/4 részét akarja ajándékozás után nekünk adni. Mondjuk nekem az a furcsa, hogy 4 és fél éves tartozást nem próbálták behajtási az 1/4 rész eladásával mert tudtommal ezen kívül semmi ingó és ingatlan vagyon nincs az após nevén! Azt szeretném még kérdezni, hogy érdemes e elfogadni a 2/4 részét ajándékozás után? Mi történhet ez után! A mama amúgy özvegy, így nem tudom hogy ő élvez e valami védettséget amiatt?!
2019. nov. 3. 10:13
 13/15 anonim ***** válasza:
Egyébként nem egyszerűbb lenne kifizetni a tartozást, annak fejében, hogy rád / rátok hagyják a teljes tulajdonrészt? Ez már csak megbeszélés kérdése... Vagy ennyire nem akaródzik fizetni, csak a vagyon kéne?
2019. nov. 3. 10:20
 14/15 A kérdező kommentje:
Erre is gondoltunk, és ez is lesz a végső megoldás csak szerintem senki nem szívesen fizet milliókat, pláne más helyett!
2019. nov. 3. 10:33
 15/15 anonim ***** válasza:
Az após már nem is ajándékozhatja el a részét, ezzel már nem ő, hanem a NAV rendelkezik.
2019. nov. 3. 16:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!