Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Tartozás van a házon, amit...

Tartozás van a házon, amit megvásárolnék. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
2019. jún. 17. 12:57
 1/8 A kérdező kommentje:
Adott egy ingatlan rengeteg lehetőséggel. Családon belüli a tulajdonos. Közben kiderült, hogy a házon tartozások vannak, ami megakadályozza a vásárlást és a hitelfelvételt is. A tartozások összesen kb. 1-2 millió Ft, legalábbis az ügyfélkapun keresztül letöltöttem igazolás alapján. Nagyon szeretnénk az ingatlant. A tulaj nem fogja rendezni a tartozását... Erre nem is számítunk. Nem lehet esetleg úgy megvásárolni, hogy átvállaljuk a tartozást? Ezt persze levonjuk a vételárból, ebben külön megállapodnánk. Nagyon bilibe lóg a kezem?
2019. jún. 17. 13:06
 2/8 anonim válasza:
Van olyan lehetőség, hogy hitelátvállalás, sőt van, hogy úgy is meglehet oldani, hogy átvállalás után egyösszegben kifizeted és lerendezed. Közösen kell majd bemennetek a hitelintézethez és ott elmondják a lehetőségeket.
2019. jún. 17. 13:23
 3/8 anonim ***** válasza:

Van ilyen lehetőség, elég sok ismerős vett így lakást mostanában. A miénken pl. szocpol és jelzálog volt, amit rendezni kellett, de volt olyan is, akinek közműtartozásai is voltak a vásárolandó ingatlanra terhelve.

Úgy kell megíratni az ügyvéddel a szerződést, hogy minden tartozás kiegyenlítését ti vállaljátok. Ennek lehet több formája, az eladóval kell egyeztetni. Vagy neki utaljátok és ő hoz igazolást, hogy a tartozást rendezte és törölhető a tulajdoni lapról, vagy ti intézitek, mindent közvetlenül utaltok oda, ahova a tartozás van, az ő közbenjárásával. Utóbbi általában jobban megy, de akkor is kell a tulajdonos gördülékeny hozzáállása. A lényeg az, hogy legyen szerződésbe foglalva minden egyes tartozás kiegyenlítésének a menete. Ki mikor mit hova utal és miről visz igazolást az ügyvédnek.

Mi 4 részletben fizettünk anno. Egy foglaló, egy szocpol közvetlenül az államkincstárnak, egy jelzálog teher levétel közvetlenül a banknak és a maradékot a mi hitelt adó bankunk utalta ki az eladónak. Mind a négy tranzakcióról hiteles igazolást vittünk az ügyvédnek, aki ellenőrizte az összegeket és teljesítést, majd elindította a nevünkre írást.

Nálatok ez hasonlóan fog kinézni, csak esetleg más jellegű tartozások tehermentesítésével kezdődik a sor.

2019. jún. 17. 13:35
 4/8 anonim ***** válasza:

Adtok annyi foglalót ügyvéd előtt neki amennyiből futja a tartozás + járulékai, kifizeti, tehermentes lesz a ház, az adásvétel során pedig a vételárból levonjátok. Ennyi a történet.

Ha családon belül van akkor "talán" jobb a helyzet.

2019. jún. 17. 14:00
 5/8 anonim ***** válasza:
Én egy fillért nem adnék a kezébe,hanem vele együtt mennék intézni,mert ha elkölti másra vagy lenyúlja, akkor nagyon nehéz visszaszerezni.
2019. jún. 17. 16:36
 6/8 A kérdező kommentje:
Rokon vagy sem, szerintem ez evidens. Mi egyelőre nem adtunk pénzt. Semennyit. Egyébként ha nem töltöttem volna le az ügyfélkapuról az igazolást, nem is tudtam volna róla. Bár így is kiderült volna, ő járt volna rosszul. Sajnos sejtettem, hogy gondok lehetnek. A földhivatalhoz együtt fogunk menni, illetve én pénzt is csak akkor fogok adni, ha velem együtt rendezzük a tartozását. Nem is adnám a kezébe. Úgy gondolom, ez még mindig jobban megéri a fáradságot, mintha a nulláról kezdenénk.
2019. jún. 17. 17:06
 7/8 anonim ***** válasza:

Meg kell nézni a tulajdoni lapon, kik kérték a széljegyet, és felvenni velük a kapcsolatot.

Mondjuk ezt a kört az ügyvédnek kéne lefutnia, ha már zsebrerak 1%-ot, vagy mennyit...

Nem csak kopipasztáz egy szerződést, aztán elkér érte 100 rugót.

Ne4knük anno belefirkálta az ügyvéd a szerződésbe, hogy széljegy van a házon, és átvételnél a tulaj az összegből köteles rendezni a tartozását.

2019. jún. 17. 17:51
 8/8 Ékezetes billetyűzet ***** válasza:
Mi a helyzet?
2019. nov. 1. 19:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!