Van erre olyan megoldás, ami jogilag helyes és megvalósítható? (Részletek lent)
Figyelt kérdés
Házat szeretnék vásárolni, az ár egy részét az otthonteremtési támogatásból szeretném fizetni. Nem is ezzel van a gond, hanem hogy akitől meg szeretném venni, az papíron még nem tulaj. Vagyis még az előző tulajnak tartozik, januárig kell fizetniük a részleteket. Én viszont nem szeretnék addig várni a vásárlással. Meg lehet ezt oldani valahogy úgy, hogy jogilag rendben legyen, (egyrészt a gyámhivatal miatt, másrészt én sem szeretnék fejest ugrani valamibe, amiben milliókat bukhatok.) és még január előtt megköthessük az adásvételit? Vagy hagyjam az egészet, és keressek másik házat?2018. aug. 29. 18:48
2/6 A kérdező kommentje:
Igen
2018. aug. 29. 19:20
3/6 anonim válasza:
Ügyvéd. Lehet foglalót adni, szerződésben vállalja hogy kifizeti a hiányzó vételárat. Akkor már mint tulajdonostól veszed a házat. Nem tudom mostanában mennyire terhelt a földhivatal, 2 hónap alatt össze lehet ütni.
4/6 anonim válasza:
Ha olyan az ember, a birtokba adás lehet még a teljes vételár kifizetése előtt is, persze megfelelő garancia mellett, hogy megkapja a pénzét.
5/6 anonim válasza:
Ügyvéd --> problémát elmesélni, ő javaslatokat ad, kiválasztjátok a szimpatikusat, ami alapján a szerződés íródik.
Kb. ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!