Ha tulajdonos vagyok egy házban, de van haszonélvező is, akkor lakásbővítéshez kell a haszonélvező beleegyezése is?
A kertben szeretnek elbontani néhány kerti építményt, és a ház mellé szeretnek hozzáépíteni 2 szobát.
Én vagyok a tulajdonos, de rokonom a haszonélvező és hozzáteszem ellenzi a bontást és a hozzá építést is.
Ilyenkor mit leet tenni?
Ha épitő szándékkal akarsz az épületen változtatni,akkor keress fel egy ügyvédet,és irásba foglalja .
Olyan nincs hogy a haszonélvező kénye kedvére rendelkezzen .
A haszonélvezeti jognak éppen ez a lényege, hogy ö használhatja az ingatlant, meg az, akinek megengedi.
Vagy nem kell megadni ezt a jogot, vagy tudomásul venni, hogy neki van több joga.
Mellesleg ezek szerint ott lakhatsz, akkor inkább örülj neki. Mert arra is joga van, hogy téged is kitilt a használatból!
Teljesen mindegy, ki lakik ott, a haszonélvezö joga eldönteni, hogy az illetö lehet-e ott, és mit csinálhat az ingatlannak.
Ez akkor is igaz, ha a tuladjonos lakik ott, mert öt bármikor kiteheti onnan, és akár teljesen idegennek is kiadhatja, erre is joga van.
"ha a tuladjonos lakik ott, mert öt bármikor kiteheti onnan"
Tévedés. A tulajdonost ugyanúgy megilleti a birtoklás joga,ergo egyik sem teheti ki a másikat..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!