Mire kell figyelni ha a vevő hitelre venné az ingatlant?
Igen, egyszerre kell, hogy senki, sehogy ne trükközön!
De ezt az ügyvéd elmondja.
De mit értek én hozzá...1. válaszoló voltam.
Nem értem teljesen kristálytisztán, hogy az eladónak mi köze lenne az én hitelemhez és így a bankomhoz.
A bank az adás-vételi szerződés alapján dolgozik. Meg kell felelnie bizonyos formai és tartalmi követelményeknek.
A részletekben megállapodtok, az ügyvéd megírja a szerződést, egyszerre, egy időpontban minden fél aláírja. Az ügyvéd érkezteti a földhivatalban és széljegyre teteti a vevőket. A hitelező banknak vinni kell az érkeztetett szerződést, aki az előminősítés alapján baromi gyorsan fog dönteni a hitelképességről.
Amint minden szerződéses feltétel teljesült, úgy viszi a vevő az ügyvédhez a hiteles igazolásokat és az ügyvéd továbbítja a földhivatal felé, hogy az ingatlan tulajdonost váltott, vagyis a széljegyről átkerülhet tulajdonossá, valamint a haszonélvezet törölhető.
Egyúttal a bank is rányomja a tulajdoni lapra a jelzálog jogát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!