Meglévő haszonélvező mellé másik haszonélvező bejegyzése lehetséges?
Közjegyzzö tud megbízható felvilágosítást adni.
De ennek mi értelme lenne azon kivül, hogy egyrészt az ingatlant még kevésbé tudná a tulajdonos használni, másrészt a két haszonélvezö közt is csak veszekedés lenne, hogy kinek mire van joga.
SZóval ha a jelenlegi haszonélvezö nem egyezik bele, akkor eléggé kilátástalannak tartom, de - ahogy írtam -,a közjegyzö tud megbízható infót adni.
Ez mindenképpen húzós neked, (... de anyádnak is!) mert ha a haszonélvező, - jelen esetben a nevelőapád - a TE ingatlanodban értéknövelő beruházást csinál, arra bármikor benyújthatja neked a számlát és neked - mivel tudtoddal és beleegyezéseddel történt az építkezés - kötelességed kifizetni.
Ha nem teszed, beperelhet és végrehajtják rajtad.
Egyidejűleg egy laza csukló mozdulattal anyádat kipenderíti az utcára, akit a legrosszabb esetben befogadhatsz.
Sajnos ezt baromira elkúrtad és semmit nem tehetsz! ... kivéve, hogy imádkozol, hogy anyád megmaradhasson a házba.
Annyit esetleg tehetsz, hogyha anyád helyzetét veszélyeztetve látod, hogy haszonélvezettel terhelten eladod a házat mezei braziloknak (más úgysem fogja így megvenni) és veszel anyádnak az árán valamilyen hajlékot.
Az új tulajdonosok majd nem lesznek a nevelőapáddal szívbajosok, ne félj!
Nagyon nem tetszik nekem a nevelőapád szervezkedése, valamit sumákol az 100-as, de ne legyen igazam!
Előző vagyok
Bocs' most látom, hogy nem te, hanem az ismerősöd akit éppen készülnek átvágni.
Mindenképpen beszéljetek ügyvéddel, mert lehet, hogy mégis lehet az anyának haszonélvezete, mert ők a "szülőpár" és ilyenre van számtalan példa.
Kérdés, hogy a jogaiba helyezett nevelőapa ebbe belemegy e...?
Földhivatali ügyintézővel is egyeztettem, nem szükséges a meglévő haszonélvező hozzájárulása.
Számlát egy már 3 éve teljesült kivitelezésről nem nyújthat be utólag...ráadásul elektronikus építési napló köteles kivitelezésről volt szó, amely már persze le lett zárva.
Én amúgy nem látom egyáltalán veszélyesnek a dolgot. Egyszerűen az anyuka megijedt, hogy ez a helyzet. Én az apát egy felelősségteljes embernek tartom és bármit megtenne a fiúért vagy a feleségért...nem egy átvágós ember. Korrekt mindenkivel - velem is.
Szerintem csak saját magát akarta bebiztosítani ezzel...megértem a lépést, de ez meg már saját vélemény és el is kanyarodott a tárgytól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!