Szerintetek ez kóros rend/tisztaságmánia már?
A férjem szerint kóros vagyok..
Például:
-Péntek este ilyenkor fél 11-kor én képes voltam még most wc-t, mosdót, mosogatót takarítani meg a kamrát és a konyhaasztalt "csinosítottam" még ki és még azon agyalok épp mit csináljak
-Van hogy mostanában azért késünk valahonnan mert nem tudok itthonról elindulni úgy, hogy mind a 9 helyiség nem csillog-villog és nincs minden a helyén
-Volt hogy este 11kor azon vesztem össze a férjemmel, mert kifogyott a kóla a flakonból és ott hagyta a konyhapulton hogy majd reggel kiviszi a szelektív zsákba a garázsba de én nem tudok úgy lefeküdni hogy ott van, szóval puffogva de kivittem én
-Nem bírom elviselni ha elővesz valaki egy poharat vagy ha 2-3 játéknál többet előpakol a férjem a babának egyszerre
-Még a kutyaházat is naponta takarítom, mert idegesít, hogy a kutya mindig "összetúrja"
És még hozhatnék nagyon sok példát, de pl ilyenek vannak.
Szerintetek ez kóros?
Vagy még normális?
Vam egy 5 hónapos babám, előre félek a pakolós korszak eljövetelétől..
Hogy tudnék kicsit lazább lenni?
Ez már kóros, kényszerbetegség.
" Nem bírom elviselni ha elővesz valaki egy poharat " - Ezen nincs mit ragozni..
Sajnos ogen, OCD-s vagy.
Bizonyára nem most kezdődött, max. most vetted észre/újult ki.
Pszichiáter, megfelelő gyógyszerek és pszichoterápia. Elég jól kezelhető, de nem szabad elhanyagolni!
*egy OCD-s
5ös
Igen, ez jó megfogalmazás.
De én ezt nem élvezem amúgy.. Irigylem is, aki olyan otthonosan él, nem zavarja 1-2 kósza "lom".
Kérj segítséget!
A területi ideggondozóban ingyen fogadnak, de ha van rá kereted, magánúton os kereshetsz pszichológust.
Így nem fogtok tudni hosszútávon együttélni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!