Kezdőoldal » Otthon » Házimunka » 12-13 óra házimunka sok egy...

12-13 óra házimunka sok egy héten egy embernek munkahely mellett? Elköltöznétek e-miatt egy szép családi házból egy kisebb lakásba? 46F

Figyelt kérdés

Szerintem sok, de ennyi kell, hogy minden úgy ahogy rendben legyen és messze nem is tökéletes minden. Nagy vonalakban:

- kert, fűnyírás, favágás , fűtés átlagosan heti 5 óra

- takarítás heti 5 óra

- főzés, mosogatás , bevásárlás heti 7 óra

- mosás , vasalás heti 2 óra

A megoszlás még durvább apa ( én) 12-13 óra, anya 5-6 óra , gyerekek 1-1 óra. Mindketten dolgozunk, de nekem elvileg több a szabadidőm pedig ugyanannyit vagyunk távol otthonról a munka miatt, csak én heti 3-4 napon a feleségem 5 napon dolgozik. Amikor a nejem hazajön hulla fáradt,mindennel unottan foglakozik. Mondtam, hogy adjuk el és menjünk egy lakásba, de az az érv, hogy kell a gyerekeknek a kert. Többet nem akar otthon dolgozni, szerintem fáradt és lusta. A kollégáim a szabadnapjaikon uszodába járnak, túráznak a hegyekben, bicikliznek én meg izzadok a rohadt kertben a fűnyíróval, stihl fűrésszel és takarítom a koszt a lakásban, főzök , mosok stb. Elegem van. Felvenni takarítót , kertészt nem tudunk, nem futná rá és még jelentkező sem lenne itt falun max. alkeszok.

A 3-4 munkanapom úgy jön ki, hogy 12 órás műszakokra van elosztva a heti 40 óra havi bontásban , ráadásul 2 órával előbb indulok és 1,5 órával a műszak vége után érek haza, szóval ezek a napok kiesnek. A maradék napokon otthon gürizek.

2018. febr. 9. 11:14
1 2 3
 21/26 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó. Szántóföldet bérelnek és veszik is , mint a cukrot , de az nem telek a ház mellett az egy teljesen más kategória . Ez egy telek, random fákkal , bokrokkal. Szántóföldi növénytermesztő gépekkel nem művelhető. Mégis ki kertészkedne kézi eszközökkel más háza mellett? A munkahelyen dolgozó falusi emberek többsége max. egy kicsi konyhakertet tart vagy még azt sem. Ahol 2 gyerek mellett 2 hetente mosnak fel ott pedig koszos minden.
2018. febr. 13. 07:52
 22/26 anonim ***** válasza:
71%
Alma, körte, szilva, barack. Árnyékolnak a fűre, jók a befőttbe meg a lekvárba (khhm khhm), ugyanennyi munkával profitszerzésre alkalmasabbak, és persze elég ritkábban nyírni a gazt, mert nem is nő úgy, meg nem is mutat akkorának, mint a mostani félszavannában.
2018. febr. 14. 07:33
 23/26 anonim ***** válasza:
100%

Azért a gyümölcsfákkal is lehet éppen elég időt elbabrálni, hogy normális termés legyen, különösen ha ekkora terület van beültetve. Kezdve a metszéstől, utána a lemetszett ágak összeszedésétől a darabolásáig, eltüntetésig. Ilyen permetezés, olyan permetezés, a fa sebeinek, esetleg betegségének kezelése, télre törzsek meszelése, esetleg nyulak elleni védelem. Gyümölcsszedés, feldolgozás, esetleg értékesítés.

Csak a gondozott gyümölcsös hoz termést, a gyümölcsfa nem nő mint a dudva, ráadásul a különböző fajták kezelése megfelelő szakértelmet igényel.

Ráadásul mindig van feladat, mert nem minden érik be egyszerre.

Mondom mindezt úgy, hogy kb. ekkora területen van gyümölcsösünk.

Nem tudom, ha mérlegre tennénk a fűnyírást meg ezt, melyik kerülne ki győztesen.

2018. febr. 14. 10:18
 24/26 anonim ***** válasza:
50%
#21, nem írtam semmit a felmosásról.:-) Fél hektár pedig nem kicsi, felteszem, van a végében is legalább egy gazdasági út, ahonnan megközelíthető, te magad is traktorral jársz rajta, ahogy írtad.
2018. febr. 14. 11:06
 25/26 A kérdező kommentje:

Van pár gyümölcsfa, de nem kívánom bővíteni a számukat.

Vegyszerezés, öntözés nélkül csak pár darab gyümölcsöt lehet elfogyasztani. Sokkal több munka lenne rendesen gondozni, mint a fűnyírás az biztos. Igen, be tud jönni akár egy 280 Le-s traktor is, de a fákat bokrokat mégis, hogyan kerülgetné? Teljesen üres területet vennének csak ki én meg szívhatnám a vegyszert amit kijuttatnak , akkor inkább marad a fű.

2018. febr. 15. 11:38
 26/26 anonim ***** válasza:
37%
Jó, én azt csinálnám. Sose egyszerre kell dolgozni a jó sokféle gyümölccsel, és betegségekkel is jobban állunk, ha kicsit ötletszerűen vannak fáink. Nyilván ha valaki nem akarja, nem kell neki. A fű többet hoz. :D
2018. febr. 16. 00:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!