Ti mit mivel szoktatok takarítani? (vegyszerek)
Gondolok itt a Domestosra, Flóraszeptre... hypo, sósav, ecet stb. Illetve a fehér Domestos mire való? Azt tudom, hogy fehérít, de mit?
(A hypo+sósav -> klórgáz dologgal tisztában vagyok, megvannak az alap kémiai ismereteim, nem erre vonatkozik a kérdés. Ezt szerettem volna leszögezni előre.)
Köszi a válaszokat!
Általában kerülöm a vegyszereket, víz, ecet, néha mosószóda az, amit használok. Nagyon ritka alkalomra van hideg zsíroldóm, néha pedig cifet is használok. Nekem ez így nagyon megfelel. Hypónak esélye sincs, mert iszonyú büdös, nem viselném el s a kezemnek is árt, a sósav pedig pláne (képtelen vagyok kesztyűben takarítani).
Fertőtleníteni nem akarok, ez valahogy mindig távol állt tőlem. Ha extrém esetben ruhaneműt vagy ágyneműt kellene fertőtleníteni, ott a vasaló.
Legolcsóbb, leghatékonyabb: hypó. Nem véletlenül használják a kórházakban. Persze sokan pont emiatt nem szeretik, mert "kórház" szag lesz tőle. A hétköznapi tisztítószerek (domestos is) mind nátrium-hipoklorit alapú, csak illatossá, sűrűbbé, könnyebben kezelhetővé teszik.
Az ecetsav jól oldja a vízkövet, de nincs különösebb fertőtlenítő hatása. A sósav szintén csak erre jó. Citromsav megint csak vízkő oldó.
Szódabikarbóna: urban legend, esetleg gyomorégésre, meg süteményekbe jó. Gyenge lúgos kémhatása van. Ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!