Ecettel wc-ülőkét, kád szélét takarítani lehet?
Nem tudom mit várnak az emberek az ecettől (4-6% ecetsav). Enyhe vízkő oldó hatása van, fertőtlenenítő hatás nulla. Igazi vízkő oldás csak nagyobb koncentrációjú: 10-20%-os ecetsavtól várható, akkor is inkább magasabb hőmérsékleten, viszont illékonysága miatt a gőzök erősen ingerlik a légutak nyálkahártyáját. Ezért vizes törlőruhával lényegében ugyanolyan eredményt lehet elérni, mintha ecetes volna.
(valamikori kémia tanár)
Első vagyok.
Kedves második azért ne hasonlítsunk már össze egy vízforralót a kád szélével....az én kádam nem kezdené melegíteni, sőt a tetőt se tudnám rácsukni,hogy ne fulladozzak és ha az ecettel átitatott rongyot dobnám rá nah akkor tudna az az ecet dolgozni mert amúgy lefolyna onnan.
"Kedves második azért ne hasonlítsunk már össze egy vízforralót a kád szélével...."
Én elhiszem, hogy van itt kémiatanár válaszoló, aki ért ehhez, de a tapasztalatom az, hogy még a jól felhígított ecet is képes oldani a vízkövet, persze idő kérdése.
Én meleg vizet engedek a kádba, és teszek bele 20%-os ecetből 1 litert. Egy éjszaka alatt gyönyörűen lehozta a vízkövet egy áttörlés után.
WC ülőkéhez (vagy akár kád széléhez is; ahol a víz nem áll meg) pedig tényleg hatásos a meleg ecetbe mártott törlőrongyot ráteríteni a vízköves helyekre.
#8 vagyok.
Persze hozzáteszem, nem tele töltöm a kádat, csak kb. negyedig, az egy üveg. De a fél kád két üveg is simán vállalható és olcsóbb mint bármelyik tisztítószer - és még hatásosabb is.
Azt hogyan csináljátok, hogy a wc ülőke vízköves lesz???
Amúgy a meleg ecet oldja a vízkövet, de olyan büdös gáz termelődik közben, hogy minimum összehányod magad, vagy elájulsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!