Kezdőoldal » Otthon » Házimunka » Hogyan kezdtek neki a nagytaka...

Hogyan kezdtek neki a nagytakarításnak? Mivel, hogyan? Mi a folyamat?

Figyelt kérdés
2017. dec. 22. 17:42
 1/10 anonim ***** válasza:
94%

Egy héttel a nagytakarítás előtt kezdem magam lelkileg felspannolni és spirituálisan felkésziteni az előttem álló megpróbáltatásokra. Folyamatos halogatással, időhúzással, kötekedéssel és morgolódással megpróbálom elérni, hogy valaki más csinálja meg helyettem.

Ha mindez nem válik be, akkor panaszkodni kezdek, például: "mit tudjátok ti mit kell nekem a munkahelyemen kiállnom!", meg "majd megtudjátok ha már nem leszek" stb. Felvetem, hogy fogadhatnánk takarítónőt.

Ha egyik sem válik be akkor megcsinálom, nem gond :)

2017. dec. 22. 17:53
 2/10 anonim ***** válasza:
83%
Nem tudom, te mit értesz a nagytakarításon....ha egy teljes karácsonyi "generálra" gondolsz, ablaktisztítás, szekrények kitakarítása, dísztárgyak letörölgetése (ezt nedves törlőkendővel szoktam). Fürdőszoba Wc teljes átmosása (csempék, fugák, szekrények, polcok). Ezután a spájz (minden élelmiszer, tartós dolgok átnézése lejárat szempontjából, polcok újrapapírozása vagy nedves törlővel áttörlése. Ezután a konyhaszekrények, polcok. Ha minden kész, egy alapos porszívózás, (nagytakarításnál a bútorokat is elhúzom, napi szinten ez kimarad). Ezután a fugatisztítás (én ezt utálom a legjobban), majd az összes járólap felmosása. Utoljára teszem fel a kimosott függönyöket.
2017. dec. 22. 18:26
 3/10 anonim ***** válasza:
53%
Le a kalappal előtted, második válaszoló!
2017. dec. 22. 18:41
 4/10 anonim ***** válasza:
87%
Felosztom a családtagok között. A saját szobáját mindenki maga takarítja, a konyha az enyém, a nappali, fürdő, vécé közös megegyezéssel. A függönyöket alapból a fiaim cserélik, 20-30 centivel magasabbak, mint én, nagy belmagasságú, polgári házunk van, nem fickándozom a létra tetején.:-)
2017. dec. 22. 18:53
 5/10 anonim válasza:
83%
Én csak úgy tudok takarítani, hogy bedugom a fülem, és jó zenéket hallgatok 😊
2017. dec. 22. 19:18
 6/10 anonim ***** válasza:
76%
Nem csinálok nagytakarítást, hanem folyamatosan takarítok.
2017. dec. 22. 19:51
 7/10 anonim ***** válasza:

Először a legjobb zenék kiválogatása, család otthonról elzavarása, zene bekapcs és hajrá ;)

Viccet félretéve, nekem tervem nincs, hanem így egyszer nekiesek, aztán addig hallgatom a zenét, amíg kész nem leszek.

2017. dec. 22. 23:08
 8/10 anonim ***** válasza:

Ennél sokkal kaotikusabb vaghyok, dehogy van terv.

De nagytakarítás sincs soha, ez alapvető szabály az életemben (karácsony előtt pedig jobb dolgom is van). Kis falatokban takarítok, észreveszem, ha valamire ráfér a dolog. Illetve a 2 nagy ünnepkor eszembe jutnak a függönyök, azokon alapból nem látom, ha piszkosak.

A sorrendre sok megkötés nincs, nyilván ha olyat csinálsz, amitől piszok kerül máshova, az legyen előbb.

De hogy a függönymosás hogyan viszonyul a fürdőszoba takarításhoz, az szerintem eléggé mindegy.

2017. dec. 22. 23:51
 9/10 anonim ***** válasza:
77%

Minden nap takarítok, így nem akkora sokk a nagytakarítás. Takarítás előtt érdmes rendet rakni.

Ha tisztítok ablakot is, akkor azzal kezdek. Utána fürdőszoba, WC fertőtlenítés, ágyneműcsere, ágytakaró, díszpárnahuzat mosás, portörlés, porszívózás, felmosás. A végén visszateszem a kimosott függönyöket, felhúzom a díszpárnákra a huzatot.

2017. dec. 23. 10:05
 10/10 anonim ***** válasza:

Hogy van időd naponta takarítani, utolsó?

Ne vedd sértésnek, próbálnék tanulni belőle. De 9 óra munka után örülök, ha tudok játszani a lányommal, vacsora, mese és kipurcanok

2017. dec. 25. 20:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!