A tavaszi nagytakarításnak mi a története? Honnan ered?
A németektől. Ott van Frühlingsputz meg Herbstputz:)
Mert ugye logikus, télen a nagy hidegben, meg nyáron a nagy melegben nem kellemes takarítani.
Az elsö hülyéségeket ír (márcsak azért is, mert a németeknék naponta van alapos takarítás).
A tavaszi nagytakarítás eredete a zsidók húsvét elötti szokásaiból ered, nekik ugyanis a vallás elöírásai alapján mindent le-, föl- és ki kell mosni az ünnep elött.
Amellett, hogy a zsidó kultúrában egyértelműen írt nyoma van a tavaszi nagytakarításnak, a legtöbb kultúrában van szokása az éves megújulásnak. Indiában például az újévi ünnepek előtt takarítanak, elégetik a felesleges lomokat és új ruhákat is ilyenkor vesznek. A hagyományos magyar paraszti kultúrában is van tavaszi nagytakarítás, kötelező meszelés. A téli tüzeléstől ugyanis kormos lesz minden és a bútorokat, szőnyegeket, stb. a téli időben nem lehet tisztítani.
Amúgy tavasszal, ha a hosszú sötét tél után már jól besüt a nap a lakásodba, egyből rájössz, hogy takarítani kell :-)
Csatlakozom a 6-oshoz, én némethez mentem férjhez. A családban alapvető, hogy mindig tisztaság van a házban, igaz ezt manapság irobottal érik el és nem napi kézi takarítással.
Plusz legalább évszakonként nagytakarítás, nem évente 1x...
Hagyjuk már ezt a baromságot. Én is akartam írni, hogy abszolút baromságot írt a második, de nem tettem.
Nyilván, Németországban élsz 25 éve és már láttad mint a 80 millió német házát. Ne röhögtessetek, dehogy van a németeknél naponta nagytakarítás meg alapos takarítás. Nem tudom, hogy vagytok vele, de egy szoba alapos kitakarítása (nem nagytakarítása!) legalább háromnegyed óra. Na most azt ne mondjátok nekem, hogy a németeknél nem 24 óra egy nap, mert lefosom a bokámat. Én is éltem ezer helyen, soha a büdös életbe nem takarították a házat naponta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!