Hogy fogy kevesebb szappan?
Ha ki kell mosnom vödörben egy foltos ruhát, amit sokáig kell a szappannal dörzsölni, akkor egy-egy szappanozás után a ruhát vagy a szappant érdemesebb a vízbe mártani?
Nem ez a legnormálisabb kérdés ítt, de tényleg nem tudom, hogy a jobb.
Én - igaz 100 éve - kozmetika vegyészetet tanultam.
Ott mondta egy oktató, hogy minél kiszáradtabb egy szappan, annál gazdaságosabb, a hatása ugyanaz, de kevesebb fogy.
Ez a mosószappanra is igaz.
Az egyéb gazdaságos kezelését az előttem szóló már nagyon jól leírta.
Köszönöm a válaszokat!
"A bevizezett ruhát beszappanozod, majd szappan nélkül jól megdörzsölöd"
A ruhát a víz felett szappanozom, de már a víz alatt dörzsölöm, ugye? :)
"A ruhát a víz felett szappanozom, de már a víz alatt dörzsölöm, ugye? :)"
Dehogy!
A nedves és beszappanozott ruhát nem nyomom le a víz alá, hogy lemosódjon róla a szappan. A víz felett dörzsölöm intenzíven és sokáig. Ha egyből a víz alá nyomom, úgy felhígul a szappan, hogy már az öblítővízben dolgozok - feleslegesen.
Így sem lehet: ruhát beteszem a vízbe, kicsit megnyomogatom, majd kiemelem és szappanozom egy ideig, majd picit belemártom a szappant a vízbe, és folytatom a szappanozást. Vagy a szappant egyáltalán nem szabad vízbe mártani?
A kérdésben azt írtam, hogy fogy kevésbé a szappan, de igazából az a fontosabb, hogy a ruha legyen tiszta.
A lényeg:
A vizes ruhát alaposan beszappanozod és dörzsölöd, míg ki nem jön a folt!
Hogy közben még időnként tovább szappanozod, a szappant vízbe mártogatva, az teljesen közömbös.
Köszönöm!
Ez megint hülye kérdés lesz, de ha egyáltalán nem mártom vízbe a szappant, akkor nem lesz nehezebb kiöblíteni a ruhát?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!