Kézi mosást hogyan lehet egyszerűbbé, könyebbé, kézkímélőbbé tenni?
Figyelt kérdés
Néha szükséges lehet "kézközt" mosni, pl pár zoknit, alsóneműt, vagy allergiás, náthás időszakban zsebkendőket. Sajnos nem szeretek a forró, erősen lúgos, mosószeres vízben kézzel babrálni, ezért egy alkalommal a WC pumpával próbálkoztam, azzal pumpáltam át a mosószeres vizet a ruhadarabokon, ami részleges sikert hozott, a kosz nagy részét ki is vitte, ugyanakkor a forró víztől tönkrement a WC pumpa gumi része, eldeformálódott és úgy rögzült. Egy koreai filmben láttam, hogy mángorlószerű, recézett felületű deszkán mostak, ahoz dörgölték a ruhát, így kevés vízzel ki tudtak mosni egy-egy ruhadarabot. Milyen hasonló trükköket, praktikákat ismertek, ami kézi mosás esetén alkalmazható lenne?2015. szept. 8. 21:21
1/5 anonim válasza:
Szerintem a legeslegegyszerűbb megoldás a kézi mosás elkerülése. Minek kéne pár zoknit meg alsóneműt kimosni? Össze kell gyűjteni és kész. Meg zsepik allergiaszezonban? Legyen belőle 20 és kivárják szépen a sorukat a mosáshoz, vagy ha ennyire gáz, akkor papírzsepi. Én régen még kényesebb pl. selyem ruhát kézzel mosogattam, de egyszer kipróbáltam gépben, semmi baja a megfelelő programon (kézi mosás, selyem mosás, gyapjú mosás is van a legtöbb gépen). Egyszer még egy nem sajnált szövetkabátot is beraktam és semmi baja, gyönyörű lett. Azóta a tisztítót is mellőzöm, minden megy a gépbe, ami nem bírja ki, annak nincs helye nálam :) Ugyanígy az edényekkel, ami nem bírja a mosogatógépet, annak nincs maradása.
2/5 anonim válasza:
Nem értem minek kézzel mosni ilyeneket.
3/5 A kérdező kommentje:
Mert viszonylag ritkán mosok, nem végzünk piszkos munkát, szinte gész nap bent vagyunk, és ezért hosszú idő alatt gyűlik csak össze annyi ruha, hogy tele legyen a mosgép. Pl zokniból viszont a párom naponta akár négy párat is "elhasznál" mert nagyon izzadékony a lába és büdös is, ráadásul szinte mindig 2 zoknit húz egymásra, mert neki úgy kényelmesebb. AZtán a zsebkendők is hamar elhazsnálódnak, mert mindketten allergiásak vagyunk ilyenkor.
2015. szept. 8. 23:06
5/5 anonim válasza:
Vegyetek még zoknit és zsebkendőt, a kézi mosás energia és vízpocsékolás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!