Kezdőoldal » Otthon » Házimunka » Én vagyok a tisztaságmániás?...

Én vagyok a tisztaságmániás? Ti milyen rendszerességgel mostok ágyneműt, hogy "lehet" befeküdni az ágyba?

Figyelt kérdés
Nekem nagyon fontos, hogy a kettőnk ágya a lehető legtisztább, legfrissebb legyen, elvégre itt pihenjük ki magunkat. Hetente cserélem az ágynemű huzatot, párnahuzatot van, hogy többször is, mert problémás a bőröm. Minden nap szépen megágyazok, leterítem egy pihe-puha ágytakaróval. Párom ezt állandóan leszedi és belefekszik a tiszta ágyba normál ruhában, nem érti, miért nem szeretem ezt. Szerinte kényszeres, hogy ennyiszer mosok ágyneműt, meg hogy hetente pizsit cserélek és az övét is elviszem a szennyesbe és rakok ki neki újat, nem koszos az. Az ő anyja nem volt ilyen "tisztaságmániás", mint én, néha kimosta az ágyneműt ha eszébe jutott... most komolyan én vagyok a nem normális?? Ha valami, akkor az ágy legyen tiszta. Pár koszos edényt inkább elviselek a mosogatóban, de ezt nem.
2017. máj. 4. 16:29
1 2 3
 11/25 A kérdező kommentje:
Írtam, hogy van egy szép puha ágytakaró, amivel beágyazás után mindig leterítem az ágyneműt, ő meg leszedi... mert szerinte elcsúszik alatta, ha ráfekszik.
2017. máj. 4. 17:09
 12/25 A kérdező kommentje:
Páros lábbal rúgnál ki? Kezeltesd azt idegeid, ember.
2017. máj. 4. 17:14
 13/25 anonim ***** válasza:
15%
Én is kirúgnálak a fenébe páros lábbal, ha ilyen baromságokon fennakadnál. Szép is lenne, ha valaki bele merne ugatni, hogy hogyan fekszem be az ágyba...
2017. máj. 4. 17:20
 14/25 anonim ***** válasza:
69%
Szerintem is normális dolog hetente ágyneműt és pizsit váltani és az is, hogy lefürödve szereted beengedni a párod, mivel hogy gondolom közös, tehát te magad is abban az ágyban alszol és kvázi "összepiszkolja" így a tiédet is. Ezért nem hákli, mivel olyan dologról van szó amivel közvetlenül a te higiéniádat és komfortodat is rombolja.
2017. máj. 4. 17:23
 15/25 anonim ***** válasza:
100%
Télen 2, nyáron 1 hetente cserélünk ágyneműt. Alvásra használjuk, nap közben nem fekszünk bele. Nem is megyünk be a hálószobába szinte semmiért...
2017. máj. 4. 19:10
 16/25 anonim ***** válasza:
27%
És szex közben ha összeg*cizitek, akkor is mindig cseréled? Nálunk akkor minden nap cserélni kellene. :D
2017. máj. 4. 20:47
 17/25 anonim ***** válasza:

Nagyon ritkán cserélek ágyneműt. De nem vagyok hajlandó még ráteríteni sem utcai ruhát, még az itthoni ruhámban sem ülök le rá, amiben pedig a ház elé sem megyek ki.

Nézd, gondoljátok át ezt a dolgot, üljetek le, beszélgessetek egymással, hozzátok rendbe a kapcsolatot. Néha apró dolgokon akad ki az ember, ez teljesen természetes, mind vagyunk így vele. De Te azt látod, hogy ő semmibe veszi az igyekezetedet a rend fenntartására, ő meg az anyjához hasonlítgat Téged, mintha bárkinek az anyja is tökéletes lenne és abszolút mércéül szolgálhatna. Lehet, hogy más az értékrendetek, és ezt tisztázni kellene.

Egyébként... éltem úgy több évtizedig, hogy az élére volt állítva minden, hetente végig volt nyalva a lakás flottul, és addig nem volt békém hétköznapokon sem, amíg valami piszkos volt. Hát... most lazulok, és nem történt katasztrófa, sőt, megtanultam kicsit elengedni a dolgokat, és sokkal jobb így.

2017. máj. 4. 22:47
 18/25 anonim ***** válasza:

Hát.

Mindenkinek szüksége van saját territóriumra.

Nem gondolom jónak, hogy közös az ágyatok és az ágyneműtök. Azt sem, hogy Te mosod és húzod át a párodét is.

Miért tagadod meg magadtól is és tőle is, hogy úgy aludhassatok, ahogy nektek jó?

(A jó életszínvonal itt kezdődne, hogy nem engedsz abból az igényedből, hogy tisztában aludj, és ő sem a magáéból.)

2017. máj. 5. 00:56
 19/25 anonim ***** válasza:
74%

A nagyszüleim is marták egymást 30 évig azon, hogy a vajat a széléről kell-e kenni vagy furkálni is lehet bele a közepébe a késsel.

De azt már nem tették meg magukért és a jó kapcsolatért, hogy két külön vajat vettek volna, amit az egyikük kedvére furkálhatott, a másikuk a széléről simíthatott volna anélkül, hogy a másiknak valaha akár csak látnia kellett volna azt a szörnyűséget, hogy a másikuk hogyan vajaz.:)

2017. máj. 5. 01:00
 20/25 anonim ***** válasza:

Azt én is utálom, ha valaki utcai ruhában fekszik be az ágyba. Szóval általában mindketten csak megfürödve, tiszta ruhában/pizsiben fekszünk oda. A férjemmel megbeszéltük ezt egyszer, nem volt belőle gond, azért ez nem akkora horderejű dolog, hogy állandóan ezen marakodjunk. Bár abból már többször volt balhé, hogy nem pakol el maga után :) Ágyneműt nem meghatározott időnként cseréljük, hanem amikor szükségét érezzük. Ha nem érzem tisztának, lecserélem 2 nap után is.

Én a wc-re vagyok háklis, annnak mindig patyolattisztának, illatosnak és bacimentesnek kell lennie :)

2017. máj. 5. 17:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!