Kezdőoldal » Otthon » Házimunka » Mi a különbség a tisztaságmáni...

Mi a különbség a tisztaságmániás és a "szeretem a rendet" között?

Figyelt kérdés

Szóval én pl. szeretem ha tisztaság van!!!!Mint általába mindenki!Vagyis minden normális ember!

De irtozom ha valaki jön hozzám és nemveszi le a cipőjét!!És anyira nemszeretem ha sok a kacat!Nemtudom már minek nevezni ezt az érzést de pl. nekünk nincsen szobai butorunk!és persze ez normális mert gardrop ban de én nem azért tettem gardrobot mint más, hanem mert utálom a szoba bútorokon a pipera polcokat és a rajta lévő kacatokat!!!!Ha máshová megyek ránézek ara gondolok de zsúfolt ez a lakás!nekem azértlett gardrob mert utálom a port és tökéletes nemlehet egy pipera polc mert ott tuti van por az egyik kütyün. ezért gardrop lett de azis menyezetig ér mert nehogy a tetején por legyen!!!!Ha nőlni kerd a fü kint és kicsit nagyobb mint ahogy nekem tetszik kiráz a hideg és elkezdek este fünyirozni ahogy van időm!

legjobban a fü zavar ha nagy .Persze nincsen tökéletes kertünk sem házunk ami nagyon zavar pedig ujház de mégis zavar!!!!!Elkell fogadom hogy nem is lesz az !!!!

Ami még nekem is fura hogy tudom hogy más ember pl. ha sok boritékja van vagy sok a tolla vagy van füzete örül mert még nemtelt be a füzet de én alig várom hogy beteljen hogy kidobhassam mert az kacat!!!1 tollnál többvan már ajándékozom el mert azmár számomra csak a helyet foglalja!!!!fölösleges ruhákat is kidobálom mertha nemhasználjuk minek álljon ott nekünk!!!Utálom ha kintvan pl a fénykép vagy a falon képvan mert tutira vanrajta por és akkor a házam már nem tiszta!!!!!szőnyegünk nincs pert azt kitaraitani nemlehet. szinte mindent kidobok amit jelenleg nemhasználok mert nekem szinte minden kacat!!!Á sokszor nem értem magam!más is ilyen ?vagy csak énvagyok igy?

2009. márc. 23. 23:25
1 2 3
 1/21 anonim válasza:
100%
ez tuti tisztaság és rendmánia egyből. egyik ismerősöm is ilyen. Minden héten 2szer ablakot pucol,függönyt mos. minden nap törölget.szóval minden nap karácsonyi nagytakarítást csinál. nincs ezzel semmi baj. teljesen természetes. én inkább örülnék neki. én sokszor sz..ok bele(bocs a kifejezésért),hogy mi van otthon.így vagy jó,ahogy vagy.
2009. márc. 23. 23:37
 2/21 anonim ***** válasza:
100%

Ez egy mánia: úgy hívják, hogy tisztasági kényszer. Te kényszeres tiszta vagy.

Orvosi segítséggel gyógyítható (utána is tiszta leszel - de normálisan, nem kényszerből).

2009. márc. 23. 23:56
 3/21 anonim ***** válasza:
91%
szia! van gyereked? en is ilyen voltam amig nem volt. Kepes voltam minden nap attorolni a konyhabutort, a butorokat, minden egyes negyzet centinyi teruletet a lakasban. Mindig azon agyaltam, h mit lehet kiszortirozni, mit nem hasznalunk. Amiota megszuletett a fiam, egyszeruen nincs idom erre. Rajottem, h ez nalam affele idokitolto takaritas volt. A ferjem szamitogepezett, en takaritottam. Mar nincs ez a kenyszer, mert fontosabb dologra is tudom forditani az addig takaritgatassal toltott idot. Azert megmaradt, h szeretem a rendet, de mar egeszseges keretek kozott. Inkabb portorles helyet kimegyek a fiammal setalni. Ha nem talalsz valami szamodra fontos dolgot az eletben, szerintem tovabbra is ez fog menni.
2009. márc. 23. 23:56
 4/21 A kérdező kommentje:

köszönöm szépen a válaszokat!

Amig anyukáméknál laktunk addog nem voltam ilyen!Amióta saját házba költöztünk folyton takaritok!!!!Babánk most lesz még nem született meg!Az viszont hogy mindent kidobálok az szinte mindig meg volt!!!!Számomra minden kacat!

A takaritás nemis olyan nagy ügy!Aférjem örül neki!DE az hogy annyira idegesit hogyha teli van a fiok!Bizony nálunk is van radir ceruza meg ilyesmi de én legszivesebben kidobnám!Vagyha 2 ollo van akkor szóval ilyesmik zavarnak!!!!!de igazából ez hogy zavar nekem is rosz !Szülöknél lusta voltam sokszor!!nemszerettem takaritani de volt mikor rámjött ottis és akkor 1 nap alatt mindent kitakaritottam. ablakot heti 1 szer takaritok. függönyt 2 hetente szedem

2009. márc. 24. 00:16
 5/21 anonim válasza:
90%

Szia ! Szerintem ez nalad elegge "elhatalmosodott",bar en sem szeretem a sok kacatot es engem is kiraz a hideg a zsufolt lakastol raadasul az ilyeneket mindig "sotetnek" talalom, nem kapok levegot bennuk.Olyan erzesem van , mintha megfulladnek, pedig nem fogok,van levego! :)

Probaltam magam turtoztetni,mert en is allandoan pakoltam,toroltem,porszivoztam...Engem a porszivo is idegesitett,mikor bekapcsolod egy pici por kijon belole,na ettol teljesen kiakadtam.A parommal folyton veszekedtem, ha valamit csak otthagyott , hiaba egy percre is.Ha hozott valamit,akkor azon sopankodtam, hogy mar megint minek es hova fenebe fogom tenni,mert nincsen hely es elajandekoztam,vagy egyszeruen kidobtam.Pedig meg boven tudtam volna hova rakni.De nem birtam.Eleg remes volt.Valojaban nem tudom hogyan lett vege,mert manapsag turheto keretek koze sikerult terelni a dolgokat.Remelem neked is sikerul kicsit "normalizalni" a helyzetet,bar ebbol senkinek nem lesz kara... Talan a baba segit,gratulalok hozza ! :)

2009. márc. 24. 00:55
 6/21 anonim válasza:
59%
Igen, csak te vagy igy, meg a tobbi kenyszerbeteg. Keress meg egy orvost. Komolyan.
2009. márc. 24. 02:56
 7/21 anonim ***** válasza:
100%

Sajnos ez már kényszerbetegség. Nagyon vigyázz, ha jön a gyerek. Vagy újra vissza fogsz térni a normális viselkedéshez, vagy még extrémebb leszel, ami már a babát is veszélyeztetheti.

(A túl nagy higiénia, 2 szempontból árthat a babának: a kényszerbetegek gyakran nagyon erős tisztítószereket használnak tekintet nélkül, hogy ez árt a babának, másrészt a csecsemő első évében an immunizáció kialakulásáhhoz a csecsemőnek kapcsolatba kell kerülnie baktériumokkal, hogy a szervezet megismerje őket és védekezni tudjon ellene, ha ez nincs meg, az rengeteg betegség alapja)

Mit csinálsz majd a gyerek játékaival?

Szerintem még most menj orvoshoz.

2009. márc. 24. 08:09
 8/21 anonim ***** válasza:
83%

Szia!

Szerintem te nagyon beteg vagy és sűrgős orvosi kezelésre van szükséged, nem csak magad miatt hanem a születendő babád érdekében is. Ugyanis a klasszikus babakorszak kb. hat hónapos korig tart. Utána a baba fel akarja és fel is kell, hogy fedezze a világot. Amit az otthoni dolgok pakolásával fog kezdeni. Ha egy ilyen rideg és ingerszegény környezetben nevelkedik az bizony nagyon rossz hatással van egy fejlődésben lévő kisgyermekre. Csak hogy a gyerekszobáról ne is beszéljünk. Remélhetőleg lesz majd sok játéka és bizony lesz olyan amivel akár hetekig nem játszik utána viszont igényli azt. Akkor azt is kidobod? És mivel a gyerekek játszik, ezért nyilván rendetlenséget is fog csinálni a lakásban. Kicsit gondolkodj el rajta hogy ezeket a dolgokat majd hogyan fogod lereagálni. De minden képpen keress fel egy pszichológust mert nagy szükséged van rá! Amúgy boldog babavárást. 11 hós kislány anyukája.

2009. márc. 24. 09:29
 9/21 anonim ***** válasza:
100%
Amíg a beszámolód elejét olvastam, nem gondoltam hogy baj van veled. Nálam is gardrób szekrény van, én is utálom a polcokat, meg ha aszekrénynek teteje van, fenének van kedve mindig port törölni. Fű is irritál ha nagy. De ha két ollóm van azért azzal nem nagyon foglalkozom. Nem vagyok agyturkász, de szerintem is kényszeres rögeszmés van, keress meg egy orvost, akár itt a neten online, szerintem nem olyan hatalmas még a baj. Am, én sem szeretem se a képeket se az apró kacat porfogókat , én is utálom ha nem veszik le a cipőt, és nekem sincsenek szőnyegeim, csak ilyen felvehető rongyszőnyeg, amit csak bedobok a mosógépbe és kész. De ezenkívül nincs más problémám engem nem őrjít meg egy porszem. Ha lesz babád, erre nem lesz időd, akkor vagy egyszerűen elfelejted ezt a mániádat, vagy belebolondulsz. Mindenképp kérdezz meg egy orvost erről.
2009. márc. 24. 10:09
 10/21 A kérdező kommentje:

:) köszike a választ!jot mosolyogtam de ennyire azért nem veszélyes a dolog!!!:)páromat sem idegesiti még senki sem mondta hogy tisztaságmániás lennék vagy beteg. tudjátok lehet sok idöm van pakolgatni mivel nem dolgozom!!!mikor dolgoztam akkor azért ilyen nemvolt hogy zavar 2-3 ollo!

de inkább ilyen legyek mint az ellentétje:)

2009. márc. 24. 16:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!