Mi a különbség a tisztaságmániás és a "szeretem a rendet" között?
Szóval én pl. szeretem ha tisztaság van!!!!Mint általába mindenki!Vagyis minden normális ember!
De irtozom ha valaki jön hozzám és nemveszi le a cipőjét!!És anyira nemszeretem ha sok a kacat!Nemtudom már minek nevezni ezt az érzést de pl. nekünk nincsen szobai butorunk!és persze ez normális mert gardrop ban de én nem azért tettem gardrobot mint más, hanem mert utálom a szoba bútorokon a pipera polcokat és a rajta lévő kacatokat!!!!Ha máshová megyek ránézek ara gondolok de zsúfolt ez a lakás!nekem azértlett gardrob mert utálom a port és tökéletes nemlehet egy pipera polc mert ott tuti van por az egyik kütyün. ezért gardrop lett de azis menyezetig ér mert nehogy a tetején por legyen!!!!Ha nőlni kerd a fü kint és kicsit nagyobb mint ahogy nekem tetszik kiráz a hideg és elkezdek este fünyirozni ahogy van időm!
legjobban a fü zavar ha nagy .Persze nincsen tökéletes kertünk sem házunk ami nagyon zavar pedig ujház de mégis zavar!!!!!Elkell fogadom hogy nem is lesz az !!!!
Ami még nekem is fura hogy tudom hogy más ember pl. ha sok boritékja van vagy sok a tolla vagy van füzete örül mert még nemtelt be a füzet de én alig várom hogy beteljen hogy kidobhassam mert az kacat!!!1 tollnál többvan már ajándékozom el mert azmár számomra csak a helyet foglalja!!!!fölösleges ruhákat is kidobálom mertha nemhasználjuk minek álljon ott nekünk!!!Utálom ha kintvan pl a fénykép vagy a falon képvan mert tutira vanrajta por és akkor a házam már nem tiszta!!!!!szőnyegünk nincs pert azt kitaraitani nemlehet. szinte mindent kidobok amit jelenleg nemhasználok mert nekem szinte minden kacat!!!Á sokszor nem értem magam!más is ilyen ?vagy csak énvagyok igy?
Nos: ha tudni akarod, hogy tényleg csak mosolyognod kell, vagy ennél komolyabb a dolog, ahhoz ki kell deríteni, hogy ez nálad csak elhatározás - vagy tényleg kényszer?
Képes vagy arra, hogy egy-két napig OTTHAGYD a rendetlenséget? Hogy mondjuk egy teljes napig ne moss kezet? Ki is próbáltad már ezeket, vagy csak gondolod, hogy képes lennél? Vagy még gondolatban sem vagy erre képes, és elhánynád magad, ha pl. nem teljesen tiszta kézzel kéne asztalhoz ülni?
Vagy képes lennél arra, hogy takarítani és fürdeni kéne - de a párod pont most jött haza, és szeretkezni kíván? Vagy elhajtod a bús fenébe, hogy addig (3-4 óra) ne is zavarjon, míg ezek nincsenek kész?
Kedves utolsó!
Mondom ennyire nem olyan komoly a dolog!szeretem a rendet ,de voltmár nálam is hogy 1 napig elsem volt mosogatva!!!!Hát azért a férjemet nemhajtom el ha szeretkezni akar és nincs kitakaritva!!!A kézmosást az nem vállalnám be hogy 1 napig nemossak kezet de a többit megtudnám csinálni!Ez nemzavaró csak hogy nemszeretem a sok cucokat föleg ami fölösleges cucc!!!
Szerintem neked túl sok a szabadidőd. Én pl. ha hazamegyek melóból, egyből után edzésre, a francnak van már kedve utána takarítgatni. Bedőlök az ágyba és alszok. Péntek délután aztán a közvetlen közelemben lévő 1-2 cuccot elrakom és kész. A füvet akkor nyírom amikor már vagy 15-20 centi, a porszívózás is olyan havonta, a portörlés stb. 3-4 hetente. De akkor is csak gyorsan.
És nem érzem, sőt más szerint (társ, rokon barát) sincs elhanyagolva a ház. Kifejezetten rendezettnek tartják.
Viszont annyit tudok mondani, hogy amilyen az ember alapjából, azon nemnagyon lehet változtatni. Én sem leszek pl. soha olyan mint Te, mert lesz@rom a folyamatos precízkedést.
Egyébként anyu pont ilyen mint te, még durvább is és nagyon rühellem, ha azt akarja elérni, hogy én is kövessem azt, amit ő.
Úgyhogy 2 ilyen szempontból különbö embernek néhéz együtt élni.
Szia
Szerintem az szuper és nem gond, hogy imádod a rendet. De az már "mánia", hogy este nyirsz füvet pedig reggel is megteheted hisz otthon vagy! De téged annyira zavar, hogy inkább füvetnyirsz mint leülnél és pihennél. A kidobálás is kényszer hisz az ha kettö van valamiböl nem baj. Tönkremehet eltünhet stb akkor kell a pót. Ruha gyakorló anyakaként rájöttem egy gyerek mellett néha egy nap 6-szor átöltözök tehát sok ruha kell. Nem értem azt a kérdezőt aki azt kérdezte, "kibirnád, hogy egy napig ne moss kezet?" NEM ez szerintem a másik véglet. Egyetértek, hogy ne használj vegyszert már most árt a babának és neked is. Természetes tisztitószereket használj Pl. ecet, citromlé,szodabikarbona. A lakásba meg szerintem se menjen be senki cipőbe pláne ha gyerek van. Én simán rászolok mindenkire ha megprobálja.
Nagyon szép kismamamaságot és egézséges picurt kivánok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!