Szenved valaki tisztaságmániás férjtől?
Bárcsak az lenne😅.
De szerintem apukámba volt valami hajlam mert állandóan takarított és kritizálta anyut és ha itthon volt helyette megcsinálta engem is állandóan piszkált megjegyzéseket tett hol ott nyilván én is és anyukám is rend és tisztaság szeretők vagyunk.
Elég zavaró volt így is (elváltak hálistennek azért beszélek rola multidőben) az állandó nyaggatás kritizálás ebből a veszekedés, de nem ezért váltak el. És én úgy gondolom hogy ez még nem a kezeltetni való tisztaság mánia az még borzasztóbb lehet akinek már az életét is ez határozza meg kb.
Rendmániás vagyok, ha annak számít. Mindennek megvan a helye, és nem szeretem ha nem oda kerül vissza használat után és keresni kell. Ezt vedd úgy, hogy a porszívótól kezdve a nem használt törülközőkön át az utolsó méret szerint sorba rendezett csavarig. Ha kell valami, azonnal tudom melyik polcon, fiókban, rekeszben, kisedényben van. Ezzel elkerülöm pl, hogy valamit venni kelljen ami úgyis van itthon valahol és ne kelljen órákig kutatni a házban utána.
Anyámtól jön ez a rendmánia, ő olyan katalógust vezetett a könyveikről (kb 8000 db), mint a könyvtárban szokás.
A feleségem nagyrészt alkalmazkodott, de azért én sem szólok neki ha valami nincs a helyén. Elrakom helyette, nem szívom a vérét.
Ő takarítani szeret, bár nem tisztaságmániás.
Azt viszont nem bírja ha van egy mosatlan edény is a konyhában, szóval mosogatásmániásnak mondhatnám...
Konfliktusokat nem okoznak ezek.
Éppen fordítva.
A fiam most válik a tisztaságmániás feleségétől.
Elunta, hogy vasárnap reggel 6-kor a porszívózás hangjára kell ébrednie...
Én egy picit... nem az a baj, hogy rendszerető, hanem hogy olyan dolgokkal dobálózik, amit ő is megtehetne, de azért valami oknál fogva tőlem várja el. Pedig fele-fele arányban osztjuk a házimunkát.
Pl. a mániája, hogy mielőtt jön vendég akár egy fél órára is porszívózzuk ki a teljes lakást és mossunk fel. És ezt úgy, hogy robotporszívónk van, ami naponta takarít.
A sütőt hetente pucolja, de ha lecsöppen benne valmai pl. sajt, akkor rögtön nekiáll sírni, hogy koszos a sütő. Hát istenem, sütünk benne... nem az, hogy legyen dzsuvás, de használjuk, persze, hogy nem makulátlan.
Konyhaszekrények teteje... a multkor azzal akasztott ki, közölte hogy szégyelli így a családja előtt, hogy por van a szekrény tetején. Hát mondom van kezed, töröld le.
Néha tényleg röhejes milyen apróságok miatt képes siránkozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!