Én vagyok a tisztaságmániás? Ti milyen rendszerességgel mostok ágyneműt, hogy "lehet" befeküdni az ágyba?
En naponta cserelek pizsit, a tuzhelyet fozes utan letakaritom, a konyha pultot minden ejjel fertotlenitem, wc-t hetente takaritok. Az agynemu olyan 3 hetente kerul mosasra, de minden reggel el van rakva.
Esetleg szedd le a lepedot, es hajtsd fel, ha nincs agynemu tartotok, es akkor nem fog igy bele fekudni. Ha szereted, ilyennek kell elfogadnod, de persze ez vissza fele is igaz.
19/L
Bárki bármit is mond, undorító utcai (koszos, poros, ) ruhában a tiszta ágyneműre ráfeküdni.
Javaslom ha nincs ágyneműtartó az ágyhoz, hogy vegyél valamilyen ágynaműtartót, sokféle van és abba reggel hajtogasd bele a cuccot, így nem lesz vita.
Én is hetente cserélem, és nem vagyok tisztaságmániás :)
A lányunknál is hetente húzom, 2-3 naponta viszem a pizsit, hálóinget, köntöst is mosni, törcsit heti 1x fertőtlenítve, külön arctörlőt használunk mert problémás bőrrel rendelkezünk, ezt 3-4 naponta, mert az arctisztítás után ott maradt minimális smink is rajta marad..
Én is leterítem a bevetett ágyat, szintén hetente cserélem az ágytakarót. Másban nem vagyok ennyire megszállott, de ebben nagyon. Férjem nem szedi le, nem tűrném el, és ő is kényes az ágyra ilyen szempontból, úgyhogy ebből gond nincs. :)
Tényleg, másban nem vagyo ilyen piperkőc, pl. a reggeli kv-s bögrémet beteszem a mosogatóba, és munka után amit termelünk mosatlant, azzal elmosom, nem kerítek nagy feneket neki. De az ágy az ágy :-D
A tisztaságmánia nem itt kezdődik. Csak a párod nem ehhez volt szokva.
Teljesen normális hetente mosni az ágyneműt. Én pl. télen kéthetente cserélem, nyáron hetente. De emellett télen, mikor fagyos az idő, akkor gyakran kiteszem 2-3 órára úgymond szellőzni is. Én sem szeretem, ha valaki utcai ruhában befekszik az ágyba. Ha az ágytakaróra, az nem gond, de ruhában be az ágyba, na azt nem.
Az biztos, hogy utcai ruhában én se feküdnék az ágyba, pedig nem járok tömegközlekedéssel, és viszonylag ritkán ülök olyan helyre, ahol koszos emberek ülhettek. De akkor is.
Az ágynemű csere heti rendszerességű nálunk is, a pizsamákat is legalább hetente cseréljük.
Szerintem ez egyáltalán nem tisztaságmánia, de nincs gondom azzal se, aki ennél ritkábban teszi. Mindenki úgy csinálja, ahogy jónak látja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!