Hogyan kell jól mosogatni?
Soha nem törölgetek, és mindig folyóvízben mosogatok.
Amíg nem volt vízvezetékes lakásunk, akkor az edényekről, tányérokról papírral letöröltem az ételmaradékot, a zsírt és olyan forró vízben mostam el az edényeket, amilyent még elbírt a kezem. Az öblítő víz már csak kicsit volt meleg. De soha nem törölgettem el, mert az nem egészséges.
Szia!
Ha nem muszáj, tényleg ne törölgess, mert a tisztára mosott edényeken szétkened a dzsuvát a törölgető ronggyal. Ha főzés miatt egy edényt kell soron kívül elmosni és eltörölni, én mindig tiszta konyharuhát veszek elő hozzá.
Szerencsésebb, ha minél melegebb vízben mosogatsz - a mosogatószer és a víz melege is segít a zsír leoldásában. Az öblítővíz viszont nem fontos, hogy meleg legyen. A sorrend kb. jó, én annyit módosítok rajta, hogy a nem erősen zsíros műanyag eszközöket (pl. műanyag tál) előre veszem, mert ezeket nehezebb tisztára mosni, amíg jó meleg a víz, jobban lehet.
Nagyon sokat javít a mosogatás hatékonyságán az előzetes áztatás. Az ember egy idő után megtanulja, hogy milyen ételmaradékok hajlamosak a lemoshatatlan rászáradásra, és azokat jó előre be is áztatja. Amit percekig sikálhatnál, egy mozdulattal le tudod törölni, ha előre beáztattad.
Mi engedünk forró vizet, és rakunk bele mosogatószert, ebbe mennek a poharak, bögrék, majd az evőeszközök, és a labasok.
A habos eszközöket oldalra rakjuk,és miután az összeset elmostuk hideg folyóvízben elöblögetjük. Utána csak egy sima edényszárítóra pakoljuk, majd magától megszarad.
Ha nagyon zsíros edény is van, azt általában külön vízben mossuk el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!