Miert teher sok ferfinak, nonek a hazimunka?
Mi a párommal mindketten igényesek és rendszeretőek vagyunk. Ennek ellenére nem mindig jó kedvvel csinálom a házimunkát, mert fáradt vagyok, jobb dolgom is lenne, stb, stb. Számomra az a legjárhatóbb út, hogy semmit sem hagyok 'elkanászodni'. Inkább megcsinálom sűrűbben, rövid idő alatt, mint ritkán, hosszú ideig. Pl. vasalni is apránként szoktunk és így nem akkora teher, mintha egyszerre kéne kivasalni 15 inget.
A szülői nevelés és az otthoni példa alapvető fontosságú, szerintem ez számít a legnagyobb részben. De el tudom képzelni, hogy később megváltozzon az ember ez irányú preferenciája.
Nem hanyagolom el sose a házimunkát, mindig rend van és tisztaság, a ruháink tiszták, otthon készült ételt eszük legtöbbször.
De attól még teher! Leginkább a takarítás. Mosással nem sok munka van, főzés sem rossz, csak mosogatni nem szeretek. De a takarítás sok időt elvesz és nem szeretem csinálni.
Fárasztó is és szívesebben is csinálnék mást.
Persze megcsinálom, de ha lehetne másra bíznám.
Minden olyan dolog teher, amihez nincs kedve az embernek :)
Személy szerint nekem van elég bajom magammal, nagyon nem hiányoznak még egyéb teendők a saját otthonomban, ami a legutolsó menedék a külvilág elől.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!