Ecet a mosógépbe, mint vizkőoldó. De hova?
Én öblítő helyett használok minden mosásnál ecetet.Így sem vízköves a gépem,és a ruhák is szebbek.
Gondolom,hogy mindegy,hogy a futtatásnál hova öntöd az ecetet.De időnként az öblítő tartályt ki kell mosni ekkor is,mert az öblítő belesűrűsödik.Én többek között ezért sem használok öblítőt.Igaz,hogy nem szeretem a mesterséges illatokat.Elég,ha a ruhák frissen mosott illatúak.
Nálam a hétvégén volt kint a mosógépszerelő /program hiba, nem vízkő miatt/ mikor végzett a javítással megkérdeztem, hogy nem baj-e hogy nem használok vízlágyítót meg hasonlókat, hanem helyettük 2 havonta 1 liter ecetet.
És ő erre azt válaszolta: Az ecet az égvilágon semmit nem csinál a vízkővel, helyette fél évente egyszer 3 liter HÁZTARTÁSI VÍZKŐOLDÓT hagyjak állni a gépben egy ideig, majd engedjek hozzá egy kis vizet, megint állni hagyni és végül leengedni, majd egy ruha nélküli teljes programmal átmosni a gépet.
én is az ecetes öblítést használom, amióta rátaláltam a tippre bio-oldalakon, és mondhatom, nagyon is bevált! mert nem csak a gépet tartja tisztán - és mentesen az öblítők okozta nyálkásodástól -, hanem a ruhák is puhábbak lesznek tőle, mert a szövetszálak közül is kioldja a durvaságért felelős vízkövet!
illatanyagnak kiválóan bevált pár csepp bármilyen, ízlés szerinti illóolaj, amire tökéletesen megfelelnek az olcsóbb illók is, nem kell a drága 100%-os tisztaságút használni...
korábban a legdrágább öblítőket vettem meg mindig, de mind lerakódott sajnos pár használat után az adagolóba, aztán észrevettem, hogy allergiásak lesznek rá a gyerekeim (sok vizsgálat után derült csak ki, hogy a ruhán megtapadó öblítő okozza!), és ráálltam az ecetre, amitől eleinte a szaga miatt ódzkodtam, de kiderült, hogy a ruhán egyáltalán nem marad meg!
én egy evőkanálnyit adok egy 5 kilós normál mosáshoz, belecseppentem az illóolajat, és vízzel töltöm fel az adagolóban maradt helyet - azóta tökéletesen tiszta az adagolóm, ami mindig is a parám tárgya volt, hogy ami ott letapad az öblítők után, az mind megy bele az utolsó öblítésbe - hát most ettől is megszabadultam :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!