Kezdőoldal » Otthon » Házimunka » Ti hogy tartotok rendet otthon?

Ti hogy tartotok rendet otthon?

Figyelt kérdés

Mert én ha kitakarítom a lakást kb. 2 nap és megint disznóól van következő hétvégére meg olyan még anyukámat se szívesen engedem be mert nagyon ciki.

Pár nap alatt mindenhol újra széthagyott ruhák földön, széken, ágyon.

A konyha sokszor úszik a mocsokban, kitakarítom szépen de pár nap és megint olyan és sose tudom hogy mikor lett megint olyan.

Ti hogy csináljátok hogy olyan maradjon mint amikor kitakarítottátok?

2014. máj. 24. 10:57
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:
Tudom lehet engem igénytelennek nevezni az vagyok valamilyen szinten. De gyerekem nincs úgy érzem addig a jó.
2014. máj. 24. 12:15
 12/22 anonim ***** válasza:
Itthon vagyok 1 néha 2 gyerekkel. Megszokták, hogy reggeli után elmosogatok, felporszívózom (kábel nélküli kézi porszívóval) a konyha-étkezőt, asztal rendberakása, ez kb 10 perc. Vasárnap ebéd után tűzhely sikálás (vasárnap használom sokat), hétközben elég áttörölni, ha koszos lesz. Vasárnap szintén mosogató pucolás. Napközben a mosogatógépbe pakolok, este vacsora után gyerekfürdetés időben szépen elmosogat. Porszívózni hetente 1-2 alkalommal szoktam, fürdő-wc takarítás 1x. A ruhákat, meg ahogy előttem írták, inkább székre tedd le, mint a földre dobd. Nem annyival több munka.
2014. máj. 24. 20:29
 13/22 Biofeleség válasza:

Szia!

Én mindennap csinálok valami apróságot, és így sose szalad össze a sok takarítás,de nincs is kosz a lakásban.

Az alap, hogy szokd meg, hogy a ruhát nem a földre dobálod, valóban ami szennyes az rögtön szennyes tartó, ami még felvevős, azt meg mi inasra rakjuk (potom összegekért lehet beszerezni szobainast). Ugyanez a szeméttel is a helyzet, szerintem teljesen megéri mondjuk két lépéssel többet lépni hogy a koszos zsepi a kukában landoljon és ne az asztalon. De ha ez nem megy, akkor a ház minden szobájába egy kiskuka, és heti kétszer kiüríted mindet egy nagy zsákba, és azt viszed le.

Én a mosogatást azonnal megcsinálom, mégha csak két pohár is van, így kb fél perc, amúgy meg mosogathatnék órákat is. Főzésnél, amíg mondjuk párolódik a zöldség (most csak írtam valamit), addig simán eltudom mosni az előkészítős tálcákat, késeket miegymást, és főzés után is amit tudok rögtön elpakolok. Konyhapult rendszeresen, minden nagyobb munkafolyamat után letöröl, és a tűzhelyet is mindig letörlöm főzés után, amíg mondjuk a család hajlandó megmozdulni és asztalhoz ülni, pont belefér.

2014. máj. 26. 16:39
 14/22 anonim ***** válasza:

Heti 1 felmosás? Nekem az kicsit kevés. Minden este felsöprök és felmosok. Ha úgy alakul, akkor napközben is.

A rende meg úgy kell fenttartani, hogy minden a helyére megy vissza amint nem használod. Nem kell megvárni amíg súrolni kell a kádat mert olyan piszkos, hanem pár naponta átmész rajta fürdőszobai tisztítóval. Fürdés esetén gyakrabban. Annyira nem vészes a ház rendben tartása, csak nem szabad megvárni, hogy feltorlódjanak a feladatok.

2014. máj. 28. 15:00
 15/22 anonim ***** válasza:

A napi felmosás vagy beteges, vagy ti annyira mocskosan éltek, hogy szükséges.

De egy átlagos, normális családnál heti 1 bőven elég, 2 meg egy rendetlenebbik fajtánál is.

2014. máj. 28. 18:40
 16/22 anonim ***** válasza:
Szerintem életmód/házfüggő. A szüleimnél pl. kell a napi 1 felmosás, mert anyám kertészkedik, a kutya is bejön néha, apám autószerelő, a konyhánál olyan kő van, hogy elég ha 1 csepp víz leesik, rögtön koszos lesz minden.
2014. máj. 28. 18:45
 17/22 anonim ***** válasza:
2 kicsi gyerekem van, nincs olyan nap, hogy ne landolna valami a padlón. A homokot rendszeresen behordják, mert egy homokozás után még a fülükből is homok jön, hiába porolom le őket kint. De persze pontozzátok le azt aki tisztán és rendben tartja a lakását...
2014. máj. 29. 08:59
 18/22 anonim ***** válasza:

Igen 16-17, erről van szó!

Nálunk ha a kertben voltunk, vagy túrázni, a cipőt az ajtó előtt vetjük le - praktikusabb, mint összesározni mindent.

Ha a férjem autót szerel (hobbija), szépen telefonál, hogy mit vigyek le a garázsba (enni-inni), és maximum kiülünk a kertbe vele, nem az egész lakáson átmászva olajozik össze mindent a ruházatával és a kezével.

A gyerek és a homokozás persze egy más téma, azt tényleg hiába porolod kint.

2014. máj. 29. 11:24
 19/22 anonim ***** válasza:
Örülök, hogy nektek van időtök telefonálgatni, meg mindenfélét levinni a férjednek. Nekünk nincs, így csak a fürdőszobáig megy mosakodni, addig meg van bőven lakásrész, amit összekoszol.Hiába veszi le a cipőjét az előszobába. De látom itt mindenki Miss Tökéletes.
2014. máj. 29. 12:26
 20/22 anonim ***** válasza:

Hogy érted, hogy van idő telefonálgatni? Mikor délután, hétvégén szerel, miért egyszerűbb szerinted átcaplatni az egész lakáson, mint megereszteni egy telefont? Szerintem az utóbbi gyorsabb :)

Nem vagyok tökéletes, csak logikusan gondolkodom, ami azt illeti. Azt sem értem, mi a pi..csának kellene a fürdőszobába mosnia az olajos mocskot, amikor ezért van csap a garázsban is! Plusz kerti csap is van a legtöbb háznál azért, ha már a garázsban ne lenne. De valahogy nem tudom elképzelni, hogy autószerelő, és nincs egy kis mellékhelyiség a műhelyében.

2014. máj. 29. 12:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!