Ti hogy tartotok rendet otthon?
Mert én ha kitakarítom a lakást kb. 2 nap és megint disznóól van következő hétvégére meg olyan még anyukámat se szívesen engedem be mert nagyon ciki.
Pár nap alatt mindenhol újra széthagyott ruhák földön, széken, ágyon.
A konyha sokszor úszik a mocsokban, kitakarítom szépen de pár nap és megint olyan és sose tudom hogy mikor lett megint olyan.
Ti hogy csináljátok hogy olyan maradjon mint amikor kitakarítottátok?
Szia!
Én mindennap csinálok valami apróságot, és így sose szalad össze a sok takarítás,de nincs is kosz a lakásban.
Az alap, hogy szokd meg, hogy a ruhát nem a földre dobálod, valóban ami szennyes az rögtön szennyes tartó, ami még felvevős, azt meg mi inasra rakjuk (potom összegekért lehet beszerezni szobainast). Ugyanez a szeméttel is a helyzet, szerintem teljesen megéri mondjuk két lépéssel többet lépni hogy a koszos zsepi a kukában landoljon és ne az asztalon. De ha ez nem megy, akkor a ház minden szobájába egy kiskuka, és heti kétszer kiüríted mindet egy nagy zsákba, és azt viszed le.
Én a mosogatást azonnal megcsinálom, mégha csak két pohár is van, így kb fél perc, amúgy meg mosogathatnék órákat is. Főzésnél, amíg mondjuk párolódik a zöldség (most csak írtam valamit), addig simán eltudom mosni az előkészítős tálcákat, késeket miegymást, és főzés után is amit tudok rögtön elpakolok. Konyhapult rendszeresen, minden nagyobb munkafolyamat után letöröl, és a tűzhelyet is mindig letörlöm főzés után, amíg mondjuk a család hajlandó megmozdulni és asztalhoz ülni, pont belefér.
Heti 1 felmosás? Nekem az kicsit kevés. Minden este felsöprök és felmosok. Ha úgy alakul, akkor napközben is.
A rende meg úgy kell fenttartani, hogy minden a helyére megy vissza amint nem használod. Nem kell megvárni amíg súrolni kell a kádat mert olyan piszkos, hanem pár naponta átmész rajta fürdőszobai tisztítóval. Fürdés esetén gyakrabban. Annyira nem vészes a ház rendben tartása, csak nem szabad megvárni, hogy feltorlódjanak a feladatok.
A napi felmosás vagy beteges, vagy ti annyira mocskosan éltek, hogy szükséges.
De egy átlagos, normális családnál heti 1 bőven elég, 2 meg egy rendetlenebbik fajtánál is.
Igen 16-17, erről van szó!
Nálunk ha a kertben voltunk, vagy túrázni, a cipőt az ajtó előtt vetjük le - praktikusabb, mint összesározni mindent.
Ha a férjem autót szerel (hobbija), szépen telefonál, hogy mit vigyek le a garázsba (enni-inni), és maximum kiülünk a kertbe vele, nem az egész lakáson átmászva olajozik össze mindent a ruházatával és a kezével.
A gyerek és a homokozás persze egy más téma, azt tényleg hiába porolod kint.
Hogy érted, hogy van idő telefonálgatni? Mikor délután, hétvégén szerel, miért egyszerűbb szerinted átcaplatni az egész lakáson, mint megereszteni egy telefont? Szerintem az utóbbi gyorsabb :)
Nem vagyok tökéletes, csak logikusan gondolkodom, ami azt illeti. Azt sem értem, mi a pi..csának kellene a fürdőszobába mosnia az olajos mocskot, amikor ezért van csap a garázsban is! Plusz kerti csap is van a legtöbb háznál azért, ha már a garázsban ne lenne. De valahogy nem tudom elképzelni, hogy autószerelő, és nincs egy kis mellékhelyiség a műhelyében.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!